Разтоварването на заседналия край Камен бряг кораб Вера Су“ върви

...
Разтоварването на заседналия край Камен бряг кораб Вера Су“ върви
Коментари Харесай

Разтоварването на „Вера Су“ върви трудно, прехвърлени са 1000 кубика тор

Разтоварването на заседналия край Камен бряг транспортен съд „ Вера Су “ върви по проект.

Към 15 ч. бяха трансферирани към 1000 кубически метра от азотния тор, който е подправен и с вода. В дейностите се включи и самоходен кораб шалан с съдържимост 650 тона.

Разтоварването върви мъчно, защото да момента е имало информация какво е положението на кораба извън подводно, само че вътре се появяват изненади съобщи ръководителят на интервенцията капитан Венцислав Иванов.

Групата, която в допълнение укрепва кораба, съвсем е приключила работата си, изпомпва се водата от задната част на „ Вера Су “, а достъпът до машинното поделение е доста усложнен.

Целта е да се повдигне още корабът, с цел да се отворят задните люкове на хамбара, където се допуска, че азотният тор е изсъхнал.

Капитан Иванов не се ангажира с планирани периоди за края на интервенцията, само че увери, че работата няма да стопира до момента в който времето разрешава.

Той добави, че стратегия най-малко е източването на целия карбамид, с цел да се избегне екокатастрофа. Плам най-много е „ да преместим кораба от мястото, където се намира сега “, изясни капитан Венцислав Иванов.

От Министерството на околната среда и водите регистрират двойно намаляване на стойностите на следените индикатори от двата пункта за пробонабиране в региона на кораба.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР