Разстоянията между масите в откриващите в четвъртък заведения да е

...
Разстоянията между масите в откриващите в четвъртък заведения да е
Коментари Харесай

Шезлонгите и чадърите стават безплатни, масите в заведенията на 1.5 м разстояние

Разстоянията сред масите в откриващите в четвъртък заведения да е 1.5 м, а не 2.5 м.

Ще се ползва потреблението на талони или купони, познати като „ ваучери “ за туризма с съответно предопределение за разнообразни услуги. Групите от хора, които ще имат достъп до тях и по какъв начин тъкмо ще бъдат прилагани, ще се разисква в допълнение. Размерът и други детайлности на ваучерите занапред ще станат ясни. Това сподели на ексклузивен брифинг след Коалиционния съвет в Министерски съвет съпредседателят на Обединени патриоти Валери Симеонов.

Той заключи постигнатите съглашения на Коалиционния съвет през днешния ден, които касаят бизнеса в изискванията на пандемията.

Едно от значимите оферти за стимулиране на бизнеса е намаляването на отстоянието сред масите в откриващите на следващия ден заведения навън. " 2.5 м е доста огромно разстояние и прави работата на заведения и заведения за хранене нерентабилно. Трябва да е 1.5 м ", съобщи Симеонов.

Той разкри, че шезлонзите и чадърите по всички плажове по Черноморието би трябвало да са безвъзмездни, с цел да се подтиква вътрешния туризъм.

Удължава се и срокът за строителство - от 15 май той се реалокира до 15 юни. " Така или другояче преди този момент няма да стартира летния сезон, няма смисъл да ограничаваме строителите ", съобщи съпредседателят на Обединени патриоти.

От 1 юли да се отвори туристическия сезон и да има достъп до Черноморските курорти. Ако се развият неподходящо нещата – може и август. Но ние имаме подготвеност да предоставим ваучерите още при започване на туристическия сезон.

Идеята е да помогнем на целия отрасъл.

Имаме консенсус по връзки на ограниченията, подхванати досега. Имаме спогодба по няколко ограничения за поддръжка на стопанската система. Това съобщюи вицепремиерът Томислав Дончев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР