Разсрочване на задълженията към "Топлофикация София" за най-много три години

...
Разсрочване на задълженията към "Топлофикация София" за най-много три години
Коментари Харесай

София въвежда мерки в помощ на бедни длъжници на Топлофикация

Разсрочване на отговорностите към "Топлофикация София " за най-вече три години за обществено слаби и хора с увреждания, следва да утвърди на днешното си съвещание Столичният общински съвет (СОС).

СОС предлага няколко разновидността за разсрочено заплащане на сметките към сдружението в период до 12, 24 или 36 месеца. Досега разсрочване беше допустимо единствено в период до шест месеца. Предложението съставлява обществена мярка в създалата се тежка икономическа конюнктура, като в това време цели възстановяване на събираемостта на "Топлофикация София " заради затрудненото състояние и неналичието на опция потребителите на топлинна сила да погасяват отговорностите си.

СОС ще прегледа предложение на Пазари „ Възраждане “ ЕАД, в партньорство с нестопанската организация „ Фабрика за екологични начинания “, да кандидатства с план по Програма „ LIFE 2020 “ – европейска стратегия, отдадена на опазването на природата и на дейностите против климатичните промени. Основната цел е да се трансфорат пазарни площадки и търговски обекти в още по-атрактивни и забавни за визити места, както и да се нарежда общинското сдружение като стабилно, новаторско, с грижа за околната среда.

Очаква се още СОС да утвърди отчет на кмета на София Йорданка Фандъкова за двойно увеличение на потенциала на обществената услуга "Дневен център за пълнолетни лица с увреждания ". Предложението е потенциалът на дневния център да бъде повишен от 30 на 60 места.

Общинските съветници следва да одобрят откриването от есента на нова общинска детска градина номер 122 в регион „ Люлин “ за 226 деца. Тя се намира на ул. „ Полк Никола Попов “ 5 и е някогашен филиал на ДГ 47 „ Незабравка “. По данни на Столичната община чакащите по първо предпочитание за детска градина и ясла на територията на регион „ Люлин “ Следствен отдел към окръжна прокуратура към 15 юни тази година са 416 деца за яслени групи и 204 деца за култивиран групи. Напълно реконструираната постройка е приспособена за целодневно развъждане и образование на деца проведени в осем култивиран за 216 деца и две яслени групи за 50 деца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР