Разследват смъртта на родилка и бебето й от Луковит. Трагедията

...
Разследват смъртта на родилка и бебето й от Луковит. Трагедията
Коментари Харесай

Двойна трагедия! Смърт на родилка и бебе потресе Луковит. Медиците се паникьосали и…

Разследват гибелта на родилка и бебето й от Луковит. Трагедията станала дни след изписването на 23-годишната жена от болница, заяви bTV.
На 26 януари родилката била призната в болничното заведение в Бяла Слатина, където родила момиченце. Според околните й, нещо се объркало още при самото раждане. Бебето умряло на 5 февруари, а майката на 9 февруари в Университетската болница в Плевен.
Роднините описват, че в първите дни след раждането всичко е било наред. След това обаче бебето отказало да се храни, по тази причина го откарали в незабавния център в Червен бряг. На другия ден положението на момиченцето се влошило. Семейството отишло в незабавния център в Луковит, където чакали оборудвана кола за спешна помощ от Ловеч. Бебето обаче по този начин и не стигнало до болничното заведение, а издъхнало пред майката в колата за спешна помощ. Извършената аутопсия посочила бронхиолит.
След гибелта на детето още същата вечер се влошило и положението на майката. Тя вдигнала температура. В незабавния център в Луковит й сложили инжекция. След още няколко дни родилката се врънала в болничното заведение в Бяла Слатина, където почнали незабавна реанимация, нормализирали младата жена и я насочили към Плевен.
Майката на умрялата родилка твърди, че лекарите в Бяла Слатина изпаднали в суматоха. От своя страна доктор Йордан Икономов от АГ отделението на МБАЛ – Бяла Слатина изрази убеденост, че няма забравена плацента в родилката.
Линейката обаче часове наред не могла да стигне до поделение в Плевен, което да одобри болната. Първоначалната спогодба по телефона за настаняване в частна клиника в Плевен отпаднала поради неналичието на родилно поделение там. Придружаващият доктор опитал пряк банкет в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетската болница. Жената била призната там, само че по каналния ред – през спешно-приемното поделение. Въпреки осъществената през нощта интервенция, на сутринта тя умряла.
От Университетската болница в Плевен увериха, че е направено всичко допустимо, само че допускат, че е настъпило отравяне на организма.
Прокуратурата в Плевен е образувала досъдебно произвеждане по случая. Медицински контрол също стартира инспекция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР