Разследващият журналист от bird.bg Атанас Чобанов получи заплаха за живота

...
Разследващият журналист от bird.bg Атанас Чобанов получи заплаха за живота
Коментари Харесай

ДБ и ДПС се обявиха в защита на журналиста Атанас Чобанов

Разследващият публицист от bird.bg Атанас Чобанов получи опасност за живота си. Ние като народни представители не можем да останем безучастни и безмълвни към наказателни акции против публицисти. Особено когато става въпрос за проверяваща публицистика, която рови в ползите на мафията. Това съобщи от парламентарната естрада националният представител от Демократична България Зарко Маринов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ В България специфичните служби постоянно обръщат тил на закононарушенията и проверяващата публицистика остава единственото средство за следствие на дълбоката страната. Ние призоваваме способените органи бързо да разгласят дали заканите към Атанас Чобанов са основателни “, сподели още той.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи от своя страна съобщи, че по отношение на този случай от парламентарната група на Движение за права и свободи са го разгледали още в понеделник и с преднамерено писмо са сезирали съответните служби.

„ В европейска България не може да има каквито и да било подозрения даже за опасност на публицист, без значение от това какви позиции той пази. Компетентните органи би трябвало да проведат съответното следствие и да кажат на българското общество има ли опасност, от кое място идва тя, и да бъдат осъдени съответните хора с цялата суровост на закона. Ако няма опасност, това също би трябвало да бъде открито от способените органи. Ние сме си свършили работата от Движение за права и свободи, изрично поддържаме тезата, че в нито една европейска страна би трябвало да има подозрения, че публицист може да бъде заплашван от който и да било “, акцентира Цонев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР