Винаги, когато правим предложения от БСП ги правим заедно с

...
Винаги, когато правим предложения от БСП ги правим заедно с
Коментари Харесай

Проф. Гечев: БСП единствена не предаде хората и осигури 22 милиарда социална подкрепа

„ Винаги, когато вършим оферти от Българска социалистическа партия ги вършим дружно с точни планове от кое място и по какъв начин ще дойдат парите, с деликатен относителен разбор какво вършат другите страни-членки на Европейски Съюз, какви са директивите, които би трябвало да осъществим в околните години. Правим го и в този момент пред нашите гласоподаватели – цялата обществена стратегия на Българска социалистическа партия коства към 2.5 милиарда лв. ”. Това съобщи в предаването „ Офанзива ” по Nova проф. Румен Гечев, лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” във Видин и втори в листата за евродепутат.
„ За тези два милиарда и половина направихме разбори по отношение на Брутният вътрешен продукт, по отношение на практиките в други европейски страни – убеждавам ви, те не са проблематичен разход. Защото прогнозата за идващите 3 години е за нарастване на брутния вътрешен артикул – в случай че е 205 милиарда тази година, през 2025 година ще бъде 215 милиарда. Българска социалистическа партия като предлагаме такива промени си даваме сметка за бюджетните доходи и по тази причина предлагаме да пораства и делът на бюджетните разноски в Брутният вътрешен продукт, също по европейски обичай. И на трето място – Българска социалистическа партия предлагаме смяна в данъчната система за приходите на физическите лица ”, сподели в диалога за програмата на Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев.
По предложенията на Българска социалистическа партия за минимална работна заплата, отстоявани и до момента – с помощта на социалистите тя стана 50 % от междинната за страната: „ 1100 лв. минимална работна заплата, т.е. 50 % от междинната, е в цялостно сходство с европейската стратегия. Това не е толкоз огромно покачване ”, разяснява проф. Гечев.
Той даде забавен образец с Румъния: „ Там са постъпили доста рационално като са създали разделяне на минималната работна заплата на всички останали браншове и строителния тектор, където минималната работна заплата е по-висока с към 20 % ”.
 
За позицията на Българска социалистическа партия да се вкара необлагаем най-малко до прага на беднотия и поетапно прогресивно подоходно облагане Румен Гечев акцентира:
„ Близо 2 милиарда лв. ще вземе прогресивното данъчно облагане от хората с високи приходи и през държавния бюджет  ще ги върне при хората като инфраструктура, като обществено подкрепяне ”.
Най-сериозният проблем е демографския, а той се взема решение с вложения и обществено стимулиране, уточни социалистът в диалога по предложенията на Българска социалистическа партия за това младежите до 26 години да бъдат освободени от налог,  да има безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години и за възрастните хора над 75. Той акцентира позицията на Българска социалистическа партия за преизчисляване на всички пенсии, като подчертава на посоката да не се гледа само нарастване на минималната, а на междинната пенсия, защото това са хора, вложили труд, подготовка до момента в който са работили за България.
„ Фокусът в политиките на Българска социалистическа партия върху общественото подкрепяне е доста сериозен, само че не е само там, само че и върху вложенията и стопанската система. Защото, единствено работеща стопанска система със постоянен стопански напредък, с висока продуктивност може да подсигурява тези обществени заплащания и нарастването на пенсиите ”, съобщи проф. Румен Гечев.
„ Твърдо за нуклеарна енергетика, за Белене и разширение на АЕЦ „ Колзлодуй ”. И Съединени американски щати,  и Европа минават на писта - развиване и разширение на нуклеарната енергетика ”, безапелационен бе социалистът.
„ Българска социалистическа партия заставаме почтено пред нашите гласоподаватели и призоваваме да гласоподават с № 24, тъй като сме единствената партия, която не се прегърна с ГЕРБ, не излъга гласоподавателите си и работи за България поредно и кардинално ”, съобщи проф. Румен Гечев и в отговора на въпроса къде – в Европарламента или в българския парламент сподели:
„ Тегли ме там, където мога да бъда по-полезен Причината да съм в политиката – аз преподавам икономическа политика у нас и в чужбина и постоянно съм казвал, че е неповторим късмет, тогава когато, с изключение на да преподаваш по какъв начин другите вършат политика, да можеш да участваш в правенето на политика. Ще преценим кое ще бъде по-полезно за партията ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР