Разследващите органи на УЕФА са взели правилно решение да извадят

...
Разследващите органи на УЕФА са взели правилно решение да извадят
Коментари Харесай

Александър Чеферин: Решението на УЕФА да извади Манчестър Сити за две години от евротурнирите беше правилно

" Разследващите органи на УЕФА са взели вярно решение да извадят Манчестър Сити от европейските клубни шампионати преди четири години, откакто открили, че британският клуб е нарушил разпоредбите за финансов феърплей ", съобщи президентът на Европейската футболна централа Александър Чеферин.

Припомняме ви, че " жителите " бяха отстранени от евротурнирите за период от две години през февруари 2020-а година, само че след това наказването беше анулирано от Спортния трибунал (КАС), защото оттова откриха, че някои от хипотетичните нарушавания са „ недоказани “, до момента в който други са с изтекла отминалост. Глобата на клуба за отвод да сътрудничи на проверяващите също беше понижена до 10 милиона евро.

Близо четири години след този проблем Чеферин продължава да бъде убеден, че УЕФА е работила вярно в налагането на глобите на Сити..

" Знаем, че бяхме прави. Не бихме взели това решение, в случай че не смятахме, че сме прави. Като правосъден юрист от 25 години знам, че от време на време печелите дело, което сте сигурни, че ще загубите. И от време на време губиш дело, когато си сигурен, че печелиш... Трябва да уважаваш решението на съда ", разяснява ръководителят на футболната централа на Европа в изявление за " Дейли Телеграф ".

В същото време словенецът отхвърли да разяснява решението на британската Висша лига от февруари предходната година да сезира Манчестър Сити пред самостоятелна комисия по обвинявания допълнително от 100 нарушавания на финансовите правила на шампионата.

" Гражданите " обявиха, че чакат с неспокойствие да показват " неопровержими доказателства " на комисията против повдигнатите обвинявания, до момента в който изпълнителният шеф на Висшата лига Ричард Мастърс разкри, че към този момент има и избрана дата за чуването на клуба.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР