Разследванията по атентата срещу 47-годишния руски писател Захар Прилепин още

...
Разследванията по атентата срещу 47-годишния руски писател Захар Прилепин още
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна за атентата срещу Захар Прилепин

Разследванията по атентата против 47-годишния съветски публицист Захар Прилепин още не са завършили, само че съгласно Министерството на външните работи на Русия още занапред ставало ясно, че това е нов „ терористичен удар, проведен от режима в Киев, зад който стоят западните попечители “, заяви ДПА.

От украинска страна нито отхвърлиха, нито потвърдиха присъединяване

Прилепин е освен неприкрит последовател на войната против Украйна, той самият е воювал там. Вчера (6 май) той беше тежко ранен от гърмеж, прикован към колата му, а неговият водач почина.

Представител на украинските секрети служби съобщи пред в. " Украинска истина ", че те " нито ще потвърдят, нито ще отрекат " присъединяване си в сходни офанзиви.

Писателят Захар ПрилепинСнимка: Pavel Kashaev/Russian Look/IMAGO

Малко след детонацията, която стана в района на Нижни Новгород, източно от Москва, полицията задържа един обвинен. Губернаторът на Нижни Новгород заяви, че Прилепин в това време е бил опериран. Имал е голям брой фрактури.

Атентати против поддръжници на войната

Това не е първият случай, в който съветски поддръжници на войната против Украйна стават обект на атентат. Само преди седмици почина известният боен блогър Владлен Татарски при детонация в едно кафене в Санкт Петербург. През август предходната година пък почина загина и Даря Дугина – дъщерята на дяснонационалистическия идеолог Александър Дугин.

****

Вижте и това видео на Дъждовни води:

Украйна: една година война в фотоси

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР