Разследването за източените милиони от строителството на АМ Хемус да

...
Разследването за източените милиони от строителството на АМ Хемус да
Коментари Харесай

ВКП пое делото за милионите от “Хемус“ под специален надзор

Разследването за източените милиони от строителството на Автомагистрала " Хемус " да премине под специфичен контрол на Върховната касационна прокуратура и Софийската апелативна прокуратура, предлага държавното обвиняване. Днес наблюдаващите прокурори по делото ще внесат искане за разпит пред съдия на единствения обвинен Борислав Колев.

До момента няма изговаряне на Софийска апелативна прокуратура по направените самоотводи на двама от наблюдаващите прокурори. В случай че се почете тяхното искане, на правилото на инцидентния асортимент, ще бъдат избрани нови наблюдаващи прокурори, които да продължат управлението и надзора върху следствието. До отводите се стигна, откакто беше образувано следствие против шефа на ГДБОП Калин Стоянов и негови чиновници за оказан напън върху магистрати. Стоянов пък упрекна прокуратурата, че не желае да си свърши работата, тъй като не желае да вземе пояснения от единствения обвинен.

Аферата " Хемус " претърпя неочаван поврат във вторник, откакто обвиненият за пране на 53 млн. лв. Борислав Колев изиска да се срещне с вътрешния министър Бойко Рашков и основния прокурор Иван Гешев. Пред тях той е разказал за схемата, като е посочил съответни имена, които досега не са обществено известни. " С оглед изложените от обвинения условия наблюдаващите прокурори са дали голям брой подробни инструкции на органите на Министерство на вътрешните работи. Възложено им е да открият посочените от обвинения лица, както и обвързваните с тях търговски сдружения ", оповестиха през днешния ден от държавното обвиняване.

Към сегашния миг Колев се намира в ареста, откакто Софийският апелативен съд отмени мярката му за неотклонение " домакински арест "  и я промени в по-тежката " задържане под стража " с претекста, че има обосновано съмнение, че той е съпричастен към закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. 

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР