Разследването по случая "Скрипал" според мен беше проведено на едно

...
Разследването по случая "Скрипал" според мен беше проведено на едно
Коментари Харесай

Експерт: Няма връзка между случаите Скрипал и Гебрев. Нашият просто търси известност

Разследването по случая "Скрипал " съгласно мен беше извършено на едно ниско професионално равнище. Ако би трябвало да го отнеса към някой род, това би бил водевилът. Това беше водевилна история и нищо повече. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия разузнавачът ген. Тодор Бояджиев.

,,Покушението против Скрипал беше противен, престъпен случай. Опит за ликвидиране. И вместо да подходят по презумпцията за непорочност, проверяващите органи подходиха с презумпцията за виновност към Русия. По този метод се потегли в действителност неприятно и погрешно. Не се знаят обстоятелствата и всичко увисва във въздуха. Знае се това, че Скрипал е бил вербуван и е работил за британското разузнаване. По този метод той работи месеци наред с разузнаването и разкрива над 300 сътрудници на съветското военно разузнаване, а това съставлява директна опасност за живота му. Така че не може да се изключи хипотезата, че всред тези 300 души, чиито кариери са били разрушени, биха могли да се намерят един или двама индивида, които ще търсят отплата. А и метода, по който е осъществено самото нахлуване, надали би бил осъществен от която и да е професионална работа, даже тя да е най-елементарната'', изясни разузнавачът.

,,Ако през 2015 година е употребен "Новичок " против Емилиян Гебрев, кой ще го употребява още веднъж, откакто явно не е дал нужния резултат. Така че кое разузнаване 4 години по-късно ще тръгне да употребява нещо, което е потвърдено неефективно?'', разяснява Бояджиев сходния случай с отравянето на оръжейния предприемач Гебрев. По думите му не може да се търси връзка сред двата случая.

,,Гебрев може би просто търси популярност в случая'', позволи той.

Според него вероятността руснаците да се намесят в изборите ни са оскъдни.

,,Не имам вяра, че руснаците ще манипулират изборите в България. Ние сме последната грижа на Путин. В края на краищата ние нямаме въздействието да променяме нищо в Европа, с цел да седне Путин да се занимава с нас'', приключи специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР