Разследването по досъдебното производство приключи за два месецаОкръжната прокуратура във

...
Разследването по досъдебното производство приключи за два месецаОкръжната прокуратура във
Коментари Харесай

Шофьорът, причинил тежката катастрофа край село Куцина, е предаден на съда

Разследването по досъдебното произвеждане завърши за два месеца

Окръжната прокуратура във Велико Търново съобщи на съд водача на румънски рейс, предизвикал тежка злополука в региона на село Куцина с четирима починали и петима повредени, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Разследването по досъдебното произвеждане завърши за два месеца. Обвинението против турския жител Дж.Дж. е за това, че на 6 август тази година, към 01:30 часа, на първокачествен път I-5 (Русе – Маказа), в региона на землището на село Куцина, община Полски Тръмбеш, при ръководене на рейс „ Мерцедес “, с румънска регистрация, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като не направлявал непрестанно пътното транспортно средство и като се движил със скорост над 130 километра в час (при ограничаване до 80 км/ч). В резултат на това позволил пътнотранспортно произшествие (последователно се блъснал в спрян автомобил и в крайпътно дърво), при което по несъобразителност предизвикал гибел и телесни повреди на повече от едно лица, пътували в рейса - гибел на четири лица и междинна телесна щета на пет лица.

За късия период на следствието, под управлението на наблюдаващ прокурор при Окръжна прокуратура, са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности от следователите при Национална следствена работа, с присъединяване на следователи от Окръжна следствена работа във Велико Търново и чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Проведени са разпити, събрани са документи, назначени са и направени експертизи във връзка със събраните доказателства, за изясняване на всички вероятни аргументи и механизма на причиняване на пътното произшествие.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР