Разследване на британските финансови институции на непрозрачен фонд с милиони

...
Разследване на британските финансови институции на непрозрачен фонд с милиони
Коментари Харесай

Испански вестник вкара цар Симеон II в тъмна схема за милиони

Разследване на английските финансови институции на непрогледен фонд с милиони евро в сметките извади на бял свят и името на някогашния български министър председател цар Симеон II, демонстрира просторен материал в испанския в. " El Pais ", представен от " ". Той е посочен като донор на над 9 милиона $, които са се влели във фонда на умрелия испански историк и финансист Хоакин Ромеро Маура. Въпросният е доста непосредствен поддръжник на абдикиралия крал на Испания Хуан Карлос I, който от 2014 година живее в заточение в ОАЕ поради обвинявания във финансови измами.

Хуан Карлос е извънредно непосредствен с цар Симеон II, с чието име е обвързвана най-голямата сума, която е минала на сметките на въпросния фонд с буквите на Хоакин Ромеро Моура – JRM Trust 2004. Самият фонд потегля с 14 923 604 евро, подадени на името на Хоакин Ромеро Моура през 2004 година, като произходът на това благосъстояние не е изцяло обяснен.

Разследването на прокуратурата бе отсрочено, откакто не бяха открити доказателства, свързващи JRM 2004 Trust с Хуан Карлос I, било като настойник, или като лице с опцията да се разпорежда със средствата. Разследващите подчертаха, че някогашният монарх в никакъв случай не е бил бенефициент, нито има доказателства, че е получавал пари от него.

Състояние с неразбираем генезис

Разследването не обясни от кое място идват 14,9 милиона евро, с изключение на обстоятелството, че тази сума е резултат от ликвидацията на други два фонда - Tartessos и Hereu, учредени през 1995 и 1997 година от Мануел Хайме де Прадо и Колон де Карвахал, различен непосредствен другар на Хуан Карлос I, сенатор по кралско предопределение в първия Конгрес на Испания след прехода към народна власт в края на 70-те години. Държавният глава тогава беше единственият бенефициент и на двата финансови инструмента.

" El Pais " откри, че огромна част от положението идва от Nadine Limited, компания, основана на Британските Вирджински острови и със сметка на името на Прадо в Chartered Bank. По тази сметка получава дарения от неидентифицирани хора, които поддържат Хуан Карлос I сред 50-те и 70-те години на предишния век (той става крал през ноември 1975 година по волята на умиращия деспот Франко, който се надява младата кралска персона да продължи неговия властнически режим).

По-голямата част от средствата водят до подаяние през 1999 година от 9 милиона $ от Симеон Сакскобургготски - последния български цар Симеон II, вследствие на вложения в JP Morgan от Швейцария, отбелязва " El Pais ". Целта на двата тръста е да поддържат новия монарх Хуан Карлос I, в случай че той бъде свален от власт посредством държавен прелом, съгласно техния админ, английският жител Джон Руди.

Мистериозният трети бенефициент

Една от най-големите загадки е мистериозният трети бенефициент на JRM 2004 Trust в продължение на много години. Името му по този начин и не е изплувало до момента. Според писмо от 17 юли 2009 година, изпратено от Ромеро Маура до попечителите, този бенефициент ще излезе нескрито единствено при положение на условия, които той дефинира като " смутни времена ". Този трети бенефициент ще бъде някогашен държавен глава (Симеон Сакскобургготски дава отговор на този профил, като някогашен министър председател на България), който е изгубил тази позиция вследствие на прелом или компрометиращи условия. Това лице може да бъде монарх, само че също и различен държавен чиновник, приет от демократична демократична конституция.

Писмото инструктира попечителите да се съветват с Ромеро Маура, по отношение на самоличността на тази трета страна бенефициент и при положение на подозрение той предлага тази идентичност да бъде открита съгласно критериите на по-голямата част от публичното мнение, изразени от редакторите на петте най-хубави английски вестника. Ромеро Маура настоя да бъдат заделени 10 милиона $ за тази вероятност с мистериозния трети бенифициент.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР