Разследване на Би Би Си изнася нови доказателства за корупционни

...
Разследване на Би Би Си изнася нови доказателства за корупционни
Коментари Харесай

Би Би Си представи нови доказателства за корупционни сделки на Абрамович

Разследване на Би Би Си изнася нови доказателства за корупционни покупко-продажби, с които Роман Абрамович е натрупал благосъстоянието си.

Собственикът на футболен клуб Челси е направил милиарди след закупуване на петролна компания от съветското държавно управление в нагласен търг през 1995 година, твърди Би Би Си.

Абрамович е платил към 250 милиона $ за „ Сибнефт “ преди да я продаде назад на съветското държавно управление за 13 милиарда $ през 2005 година. Адвокатите на съветския олигарх споделят, че няма учредения да се допуска, че той е натрупал огромното си благосъстояние по незаконен метод. Абрамович попадна под ударите на глобите на английското държавно управление предходната седмица, поради околните му връзки с съветския президент Владимир Путин. Авоарите на руснака бяха замразени и бе отстранен от поста шеф на Челси.

Би Би Си напомня, че милиардерът към този момент призна в английски съд, че си е послужил с корупционни практики с цел да помогне за договорката за „ Сибнефт “. Той бе съден в Лондон от някогашния си бизнес-партньор Борис Березовски през 2012 година. Абрамович завоюва делото, само че призна в съда по какъв начин е бил нагласен първичния търг за „ Сибнефт “ и е дал на Березовски 10 милиона $ за заплащане на чиновник на Кремъл.

Сега предаването „ Панорама “ на Би Би Си даде документ, скрито изнесен от Русия, в който се споделя, че съветското държавно управление е било излъгано с 2,7 милиарда в договорката за „ Сибнефт “. Документът съдържа детайлности и за различен нагласен търг две години по-късно за съветската петролна компания „ Славнефт “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР