Разширяващият се сектор с възобновяеми източници на енергия е открил

...
Разширяващият се сектор с възобновяеми източници на енергия е открил
Коментари Харесай

За първи път в света повече от 10 млн. работни места в зеления енергиен сектор

Разширяващият се бранш с възобновими източници на сила е разкрил 500 000 нови работни места по света през 2017 година , като за първи се минава границата от 10 милиона работни позиции.

Това демонстрира нов отчет на основана в Абу Даби организация, представен от Агенция Франс Прес.

През 2017 година общо са регистрирани 10,3 милиона работни места , което е нарастване с 5,3% спрямо година по-ран о, разкрива отчет на Международната организация за възобновими енергийни източници (IRENA).

Генералният шеф на организацията Аднан Амин съобщи, че откритията демонстрират, че възобновимата сила се е трансформирала в дирек на стопанската система с ниски въглеродни излъчвания на държавните управления по света.

" Фундаментално, тази информация поддържа разбора ни, че декарбонизацията на международната енергийна система може да помогне за растеж на международната стопанска система и да сътвори 28 милиона работни места в бранша до 2025 година ", разясни Амин.

Китай, Бразилия, Съединени американски щати, Индия, Германия и Япония водят света със 70% от работните места в бранша . Броят на работните места съставлява скок с 47% от 2012 година, като 60% от тях са съсредоточени в Азия и най-вече Китай.

През 2017 година Китай е наел 3,88 милиона души в бранша , което е с 12,1% повече спрямо миналата година. Това съставлява 38% от всички позиции в бранша в света.

Агенцията акцентира, че вложенията в бранша би трябвало да се усилят от 305 милиарда $ през 2015 година до приблизително 900 милиарда $ на година сред 2016 година и 2030 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР