Разшириха черния списък за фирми и физически лица, които са

...
Разшириха черния списък за фирми и физически лица, които са
Коментари Харесай

Добавиха 21 физически лица в черния списък по санкциите на САЩ

Разшириха черния лист за компании и физически лица, които са свързани със санкционирате бизнеси и персони по закона „ Магнитски”, оповестяват от Министерство на финансите.

Новото допълнение включва имената на 21 физически лица. Списъкът цели да покаже „ всички съдружници, акционери, шефове и членове на органи за ръководство и надзор на юридическите лица” наранени от глобите за последните 5 години.

Сред тях изпъква името на Ирена Кръстева, която е майка на някогашния народен представител Делян Пеевски и един от тримата непосредствено глобени от Съединени американски щати за забележителна роля в корупцията у нас.

Така в листата на Министерство на финансите към този момент има 97 компании и 24 физически лица. Финансовото министерство ще продължи да добавя листата в бъдеще, написа в съпбщението.

Действията на служебния кабинет целят " да се предпазят сдруженията с държавно и общинско присъединяване и другите разпоредители с държавни средства от попадане в обсега на глобите, наложени на 2 юни 2021 година от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати "

В края на предходната седмица от Българската национална банка оповестиха, че всички банки, които имат открити сметки и настоятелен взаимоотношения в страната със глобените лица, към този момент са подхванали нужните ограничаващи ограничения.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР