Разширените вени са едно от най-разпространените заболявания в индустриално развитите

...
Разширените вени са едно от най-разпространените заболявания в индустриално развитите
Коментари Харесай

Клиниката по съдова хирургия към болница „Сърце и Мозък“ Бургас разкрива кабинет за превенция на разширени вени

Разширените вени са едно от най-разпространените болести в индустриално развитите страни

Специалистът по съдова хирургия доктор Димитър Рунков ще прави прегледите на 27 май ( 09:00 ч. до 17:00 ч. )и на 02 юни ( от 14:00 ч. до 16:00 ч. ), след авансово записване на тел. 056703003.

Разширените вени (т.нар. варикоза, варикозни вени или варици) са изява на хроничната венозна болест (ХВБ), която е хронично прогресиращо заболяване на вените, проявяващо се в тяхното разширение, удължение и извиване.  Те могат да се появят в разнообразни елементи на тялото, само че най-често засягат повърхностните вени на долните крака. Разширените вени са едно от най-разпространените болести в индустриално развитите страни. Въпреки това болестта погрешно остава настрана от вниманието както на самите пациенти, по този начин и на медицинските експерти, като решение на казуса се търси едвам в напредналите стадии на заболяването. Заболяването визира сред 30-40% от хората в България като честотата при дамите е по-висока спрямо тази при мъжете.

Летният сезон е един от факторите, които обострят казуса. Ето за какво недоволства за болежка, тежест и отмалялост в краката не трябва да се подценяват, защото те неведнъж са признаци точно за съществуване на разширени вени.

Д-р Димитър Рунков приключва МУ-Варна през 2008 година От октомври 2008 година работи като експерт в отделението по обща хирургия към МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ в гр. Ямбол. Продължава кариерното си развиване като ординатор в поделение по съдова хирургия към МБАЛ „ Св. Пантелеймон “. През 2016 година придобива по Съдова Хирургия. Специализира в Турция и Португалия. Притежава експертиза в региона на ендоваскуларната артериална и венозна патология, лекуването на хронични рани и ендоскопско лигиране на перфорантни вени.
 
Напомняме, че прегледите по стратегия „ Грижа за Вас “ за изцяло безвъзмездни.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР