Разсадът от пипер пониква бързо, ако го засеете по този

...
Разсадът от пипер пониква бързо, ако го засеете по този
Коментари Харесай

Грижа за разсада от пипер

Разсадът от пипер пониква бързо, в случай че го засеете по този метод.

Този способ ви разрешава бързо да получите здрав и мощен разсад. Има задоволително място за развиване на корените и листата. Няма да съжалявате!

Необходими са ви:
съд с дълбочина минимум 5 см
семена от пипер
повсеместен субстрат
тънки шишчета от дърво
субстрат от кокосови нишки
вода

Поставете сухия субстрат в определения съд, оставяйки към 1,5 см от ръба. Разбъркайте го добре с ръце.

Ограничете редовете с дървени шишчета: дистанцията сред тях би трябвало да бъде 4-5 см. Така разсадът ще има задоволително място за развиване, корените няма да се преплитат и ще можете да избегнете появяването на заболявания, защото разсадът няма да бъде прекомерно гъст.

Подгответе семената. Ако е належащо, авансово ги накиснете във вода и ги дезинфекцирайте. Използвахме купени семена, които към този момент са подготвени за сеитба, без да е належащо да се накисват и дезинфекцират.

Поставете семената върху субстрата, като сред тях оставите шпации от 2,5-3 см. Това е належащо, защото разсадът се пресажда, откакто се появят 2-3 същински листа. На този стадий те съумяват да развият много огромни корени. Ако няма задоволително място за напредък, разсадът ще се издължи заради неналичието на светлина и по време на пресаждането рискът от увреждане на корените.

 Разсадът от пипер пониква бързо, в случай че го засеете по този метод

Покрийте семената със субстрат от кокосови нишки. Той е безплоден и не разрешава развиването на плесен и гъбички. Освен това, разрешава на въздуха да прониква и е хидрофилен, осигурявайки оптимална мокрота. По този метод разсадът ще диша добре, няма да му липсва влага и няма да се разболее.

 Разсадът от пипер пониква бързо, в случай че го засеете по този метод

Вижте още: Отглеждане на краставици в кофи

Навлажнявайте умерено субстрата от кокосови нишки.

Поставете съда със семената на топло място (20-25 градуса‌).

Разсадът от пипер ще поникне след 10-14 дни. През това време поддържайте влажността на субстрата, като добавяте вода, когато е належащо, само че не прекомерно: непотребната вода може да докара до изгниване на семената.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР