Разрешението за строеж на най-сложната отсечка от бъдещето четирилентово шосе

...
Разрешението за строеж на най-сложната отсечка от бъдещето четирилентово шосе
Коментари Харесай

Министър Николай Нанков сложи подписа си под разрешение за важен строеж

Разрешението за градеж на най-сложната права от бъдещето четирилентово шосе Бургас-Слънчев бряг - обходът на Ахелой, към този момент е подписано от районния министър Николай Нанков , оповестяват от Министерство на регионалното развитие. С това се поставя завършек на процедурата, която се забави с близо две години поради голям брой обжалвания.

Строителството ще стартира до дни. Проектът планува създаване на четирилентов път по направлението и разграничителна линия за посоките на придвижване.

С осъществяването на обхода на Ахелой ще намалеят пътно-транспортните катастрофи, ще се увеличи пътната сигурност, сигурността и комфорта на пътуващите по направлението , прецизираха от Министерство на регионалното развитие.



Във връзка с увеличената пропускателна дарба след реализация на плана ще бъдат избегнати тапите, изключително през летния интервал, което ще докара до възстановяване на качеството на въздуха. Затова се разпорежда авансово осъществяване на разрешението за градеж.4

Преди месец бе издадено и разрешението за градеж на пътя Поморие-Ахелой. Очаква се правата от Бургас до Слънчев бряг да бъде подготвена за началото на летния сезон.

Припомняме, че министър председателят Бойко Борисов даде обещание незабавно след приключването на четирилентовия път до Слънчев бряг да стартира строителството на Северния обход на Бургас, който ще изведе трафика отвън града.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР