Разработваният от Русия ядрен влекач „Зевс” ще започне да търси

...
Разработваният от Русия ядрен влекач „Зевс” ще започне да търси
Коментари Харесай

Руският ядрен космически влекач „Зевс” ще търси извънземни

Разработваният от Русия нуклеарен влекач „ Зевс” ще стартира да търси живот в космоса, съобщи ръководителят на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин.

„ И за задачите, които се изпращат на Марс и на Венера, а в бъдеще, след основаването на термоядрени качества, при придвижване отвън Слънчевата система, най-важната задача ще бъде да открием и разберем сами ли сме във Вселената или има различен живот”, сподели той по време на Международната конференция по проучване на космоса GLEX-2021, съобщи РИА Новости, представена от БГНЕС.

Създаването на детайлите за нуклеарния влекач на основата на транспортно-енергиен модул с нуклеарна енергоустановка в Русия датира от 2010 година. През 2019 година на Международния авиокосмически салон МАКС за първи път бе показан макет за влекача, а на форума „ Армия – 2020” – триизмерна графика за работата му в космоса.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Съобщава се, че галактическият транспортен съд SpaceX се е разминал на к...

През януари 2020 година бе оповестено, че проектите са влекачът да бъде в орбита през 2030 година за летни тествания.

Планира се по-късно да се пристъпи към серийно произвеждане и комерсиална употреба.

Ядреният влекач ще бъде предопределен за полети до Луната и до планетите от Слънчевата система. Той получи името „ Зевс”, а научно-изследователските и конструкторските действия бяха кръстени „ Нуклон”.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР