Разработваната от Оксфордския университет и АстраЗенека“ ваксина срещу Сovid-19 е

...
Разработваната от Оксфордския университет и АстраЗенека“ ваксина срещу Сovid-19 е
Коментари Харесай

Бързи тестове за влизащи по суша в Гърция

Разработваната от Оксфордския университет и „ АстраЗенека “ ваксина против Сovid-19 е дала мощен имунен отговор при хората над 60 години . Това ускорява очакванията, че може да построи отбрана при най-уязвимата група, означават от фармацевтичната компания.

Гърция затваря един граничен пункт с Албания . Освен нужния негативен резултат от Пи Си Ар, ще се извършат бързи проби за Сovid-19 на всички влизащи в страната през сухопътните граници от 4 часа на следващия ден заран. В северната част на южната ни съседка случаите не престават да нарастват, най-тежко е ситуацията в Солун.

Гръцките управляващи също по този начин утвърдиха изключителни средства за уязвимите фамилии, потърпевши финансово поради пандемията. Парите ще им бъдат раздадени преди Коледните празници. Освен това на дълготрайно безработните ще бъдат обезпечени 400 евро помощ, а изплащането на компенсациите за безработица се удължават с два месеца.

Междувременно, в поддръжка на възобновяване на стопанската система, долната камара на чешкия парламент ще гласоподава огромно понижение на налога за приходите на физическите лица, което ще коства на обществените финанси 79 милиарда крони или три и половина милиарда $, което е 1,3 на 100 от брутния вътрешен артикул.

Директорът на Европейското районно бюро на Световната здравна организация Ханс Клюге заяви, че затварянето на учебните заведения не е ефикасна мярка и че нови блокади могат да бъдат избегнати, само че при едно изискване:

„ Ако използването на защитни маски стигне 95 %, блокадите няма да бъдат нужни. Но при сегашните 60 % или по-малко, е мъчно, карантините да бъдат избегнати “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР