Разработили сме 27 дестинации - 8 културно-исторически, 12 винено-кулинарни и

...
Разработили сме 27 дестинации - 8 културно-исторически, 12 винено-кулинарни и
Коментари Харесай

Николина Ангелкова ще удължава летния сезон

Разработили сме 27 дестинации - 8 културно-исторически, 12 винено-кулинарни и 7 спа дестинации, с които целим да подпомогнем локалните управляващи и бизнесa за разпространение на благосъстоянията на районите, да разтеглим крилата на дейния летен и зимен сезон и да насърчим визитите на фестивалите и екскурзиант ическите атракции.

Това изясни министър ът на туризма Николина Ангелкова на среща в Добрич за идния летен сезон , оповестява подопечното й министерство. Министър ът цитира поредност от позитивни данни за нарастване на нощувките, само че регистрира спад на ранните записвания с 2-3% и с към 13% по-малко предстоящи полети на летище Варна, написа dunavmost.com.

Като съществена причина за евентуалния спад от някои пазари, Ангелкова уточни ниските цени в района, препоръчани от страни, които са директни наши съперници за избрани пазари, защото имат опция за директно субсидиране на бранша. " С тази цел сме стартирали създаването на разбор, който да ни покаже какви ограничения бихме могли да предприемем за привличане на повече чартърни полети през крилата на сезона. Водят се и непрекъснати диалози с огромните туроператори като „ Томас Кук “ и ТУИ ", изясни тя. Наред с общия спад, министър ът открои " доста огромен растеж в ранните записвания от Украйна, Франция, Англия, Чехия и Полша ".

Пред сектора министър Ангелкова сподели, че все още на територията на област Добрич неохраняемите плажове са 15, като разясни, че контролът за спазването на нормативната база и договорите за стопанисване тази година ще е още по-засилен и при инспекциите си на място екскурзиант ическата администрация ще бъде безкомпромисна при определяне на нарушавания. От началото на сезона стартират интензивните инспекции по крайбрежието. Те се правят както по проект, по този начин и по сигнали.

В последните години се постанова усещането, че за ръководещите летовниците на дивите плажове са надалеч по-голямо зло от бетона. Последен образец за това отношение са измененията в закона за устройство на черноморското крайбрежие, които наред с въвеждането на високи санкции за плажуване на дюни ще разрешат и строителството към тях, в случай че в пленарна зала минат предлагани от депутати текстове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР