Разработиха метод за “естествено брандиране на плодове. Нидерладски земеделец е

...
Разработиха метод за “естествено брандиране на плодове. Нидерладски земеделец е
Коментари Харесай

Разработиха метод за “естествено брандиране” на плодове

Разработиха способ за “естествено брандиране ” на плодове . Нидерладски земеделец е създал способ за “естествено брандиране ” на плодове и зеленчуци.  Методът не въздейства върху качеството, усета и периода на валидност на продуктите. Отначало той употребява такова брандиране единствено върху плодове и зеленчуци с дебела кора, като сладостен картоф или авокадо, само че в този момент към този момент могат да се “маркират ” и други артикули.

На процедура храната е “татуирана ” – отстранен е горният пласт благодарение на лазери.

Смята се, че откритието ще докара до намаляването на брандираните пластмасови торбички, които се продават в супермаркетите. 

Най-малко 10 вериги магазини от Австрия, Швеция, Германия, Холандия и Белгия са заредени с “татуираните ” артикули.

Създателят на “естественото брандиране ” споделя, че към този момент са спестени над 51 760 кг пластмаса. 

“Ние сме привикнали с етикетите, които се ползват от магазините, в които от време на време се позволяват неточности. Лазерното маркиране ще разреши следене на продукта по цялата верига на доставката. Лазерният лъч не прониква в кожата, а единствено лишава външния пласт от пигментация ”, добавя той.

Компанията е създала портфолио от три модела машини, които могат да маркират цели щайги с подготвена продукция или обособени артикули, като продуктивността доближава до 54 000 единици за час.

Разработиха способ за “естествено брандиране ” на плодове

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР