Разпространението на заразата вече не е на клъстери, отново е

...
Разпространението на заразата вече не е на клъстери, отново е
Коментари Харесай

Тревожни данни за втората вълна коронавирус у нас

Разпространението на болестта към този момент не е на клъстери, още веднъж е дифузно
С тревожни данни за втората вълна ковид у нас излезе РЗИ-София. Разпространението на болестта към този момент не е на клъстери, а още веднъж е дифузно. Така Столичната РЗИ изясни рекордния брой инфектирани, заяви бТВ. За последното денонощие бе маркиран нов заплашителен връх - 166 инфектирани, двама умряли. Това е трети следващ ден с над 100 заболели на денонощие.

ВИЖ ОЩЕ: Португалия връща най-строгите ограничения против вируса

Според пулмолога Александър Симидчиев вирусът не е трансформирал своята мощ. Променило се е отношението на хората към болестта. " От позиция на държавното управление - повече проби - повече открити инфектирани. От позиция на хората - свободно държание - повече инфектирани ", разяснява Симидчиев.

Най-много инфектирани за денонощието има в София - 60, и в София област - 15.

Във Варна новите случаи са 8 - измежду тях е и чиновник на общината. В момента там се откриват контактните му лица. Сградата беше затворена за стерилизация и ще отвори още веднъж в понеделник.

Кюстендил анулира емблематичният Празник на черешата, който трябваше да се състои на следващия ден. Причината с изключение на растеж на случаите - 13, е и големият брой берачи на череши от други градове. Опасенията са да не се струпат хора на площада и да се сътвори заплаха от всеобщо заразяване. Ромската махала остава под карантина.

Освен в столицата, растеж бе регистриран и в Област Пловдив. Там новозаразените са 13. Между тях са лекарка и щерка й, както и готвачка от детска градина. Трима от инфектираните са в болница, останалите са под карантина в домовете си. Случаите са от разнообразни точки на региона и не са свързани. Общото сред всички е, че карат леко болестта. Някои даже безсимптомно.

Стабилно е положението на служащия, потърпевш при сриването на тунел „ Железница “. Вчера стана ясно, че той също е инфектиран. Настанен е в Клиниката по инфекциозни заболявания на ВМА.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР