Разпространението на грипа у нас върви така, че едва ли

...
Разпространението на грипа у нас върви така, че едва ли
Коментари Харесай

Как да си спестим коктейла от вируси? Проф. Радка Аргирова

Разпространението на грипа у нас върви по този начин, че надали ще се стигне до национална грипна почивка. Това разгласи в " Денят стартира с Георги Любенов " вирусологът проф. Радка Аргирова. " Не мисля, че ще стигнем до национална грипна почивка, в случай че по този начин вървят нещата. Има придвижване от изток на запад на грипната вълна. Предполагам, че пикът ще стигне в края на февруари, най-малко по този начин споделят специалистите. Коктейлът е на първо място и преди всичко от грипни вируси - от вид А два вируса и от вид Б към този момент имаме. Освен това имаме и случаи на коронавирус. Забелязва се, че има респираторно-синцитиален вирус, съществено протичащ при децата до 5-годишна възраст. Другите вируси, които сега се разхождат в страната, са риновируси, аденовируси, мета-пневмо вирус ", уточни тя.

Проф. Аргирова посочи, че времето и климата са доста подобаващи за развиването на тези болести и инфекции, само че държанието на хората също играе роля в разпространяването на вълната. " Малко се усещаме като отвързани, тъй като сме свободни. Не се приказва за маски и отстояния, а би трябвало да се сещаме, че колкото повече такива инфекции има, в случай че вървим на всеобщи събирания, е добре да носим маски. И в случай че почувстваме неразположение, първо би трябвало да сложим маска, след това да отидем при доктор, с цел да не разнасяме болестта.
-->
Важно е бързото самоизолиране и още при започване на признаците да стартират да се одобряват лекарства. Не антибиотици - има противогрипни препарати. Симптомите са доста бързо настъпващи, може и за 24 часа. Освен настинка и температура, доста присъщи са и болките по цялото тяло ", изясни проф. Аргирова.

Според нея е добре, в случай че се разболеем, да се тестваме, с цел да разграничим грипа от коронавирус и да можем да се лекуваме съответно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР