Разпространената от редица западни и български издания новина, че финландската

...
Разпространената от редица западни и български издания новина, че финландската
Коментари Харесай

Фалшива се оказа новината за 4-дневната работна седмица във Финландия

Разпространената от редица западни и български издания вест, че финландската министър-председателка Санна Марин ще вкара 4-дневна работна седмица с 6-часов работен ден, се оказа подправена.

Нито едно от тези оферти не е включено в политическата стратегия на финландския кабинет и даже няма сходно желание, обявиха няколко държавни източника, представени от изданието " Новините в този момент " (News Now Finland). То разкрива по какъв начин думи на 34-годишната Марин от конгрес на социалдемократите още през август 2019 година, преди партията да завоюва изборите и Марин да стане министър председател, са били изкривени.

Тогава Марин в границите на полемика показва, че продуктивността на труда би могла да се увеличи при въвеждане на 4-дневна работна седмица или шестчасов работен ден. Тя обаче в никакъв случай не е коментирала опцията за двете дружно, отбелязва изданието.

Марин поства и мнение в Туитър: " Четиридневна работна седмица и шестчасов работен ден. Това би могло да бъде нашата последваща стъпка? Дали осемте часа са последната истина? Смятам, че хората заслужават да прекарват повече време със своите фамилии, занимания и други аспекти на живота като културата. Това би могло да е идната стъпка в нашия трудов живот "

Мнението ѝ обаче не е включено в партийни документи и не е част от управническите планове, отбелязва " Новините в този момент ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР