Разписанията на градските автобуси изправят на нокти пътниците, защото интервалите

...
Разписанията на градските автобуси изправят на нокти пътниците, защото интервалите
Коментари Харесай

Разписанията на градските автобуси изправят на нокти...

Разписанията на градските рейсове изправят на нокти пасажерите, тъй като интервалите сред курсовете варират от 5 до 25 минути. Те са избрани с решение на Общинския съвет и то е наложително за транспортните компании, които обслужват 29-те линии в Пловдив. „ Абсурдно е, че едни автобуси минават през 5-7 минути, а други се постанова да чакаме даже и по половин час ”, недоволстват хората, които постоянно употребяват градския превоз.

Прави са, удостовери инспекцията на „ Марица ” в понеделник. Заставаме на спирката на бул. „ Христо Ботев ” против Централна гара в 19.27 часа. Тя прозорливо е оборудвана с две пейки, на които компактно са насядали пасажери. Два пъти повече чакат прави. Никой не си вади електронен билет от автомата, прикрит зад заслона, тъй като такава процедура няма. Всеки, който не се е сдобил авансово с карта, се таксува при кондуктора. Малцина поглеждат електронното табло, само че и те са скептични, тъй като времето до идване на автобусите по десетте линии не е тъкмо. А за някои от рейсовете въобще няма информация.

За 20 минути - до 19.47 часа, през спирката съумяват да се изредят три рейса с № 222, два с № 26, още два по линия № 20 и три автобуса с № 113, а също по този начин № 29, 17, 12, 16 и 116. Втората кола на №113 идва на петата минута след първата и тя е съвсем празна. Едва на 20-ата минута идва №7, за който няма никакви данни на електронното табло. Кондукторът вежливо дава отговор, че това е разписанието и те си го съблюдават. Добре най-малко, че в автобуса има климатик, освен това огромен, за разлика от дребните „ щъркели ”, които току-виж ще хвръкнат по нагънатия асфалт на бул. „ Христо Ботев ”. Автобус № 24 пък въобще не се мярка на спирката против гарата през тези 20 минути.

Картината горе-долу всеки ден е една и съща. Пътниците с съображение се чудят за какво, да вземем за пример автобусите по линия № 113 вървят с период от 5-7 минути, а № 7 минава през 10 или най-често на 17 минути, само че се случва да го няма съвсем половин час след 19 часа вечерта.

Безспорно е положително решението на локалната власт маршрутът на № 113 да бъде продължен по Коматевско шосе и обновената ул. „ Остромила ” до кв. „ Беломорски ”. Но нормално в рейсовете има по трима до петима пасажери в посока крайните квартали. В същото време № 7, чийто маршрут е доста дълъг - от гробищата на Рогошко шосе през " Кючук Париж " до „ Беломорски ”, постоянно е препълнен. Освен в случай че множеството пасажери не решат да се избавят с различен автобус и да вървят пеш, вместо да си губят времето в очакване.

Необходимо е в идващия кметски мандат да бъде обновена транспортната скица, а паралелно с това - да се трансформират и интервалите, с цел да не се получават фрапантните разлики в обслужването, разясняват пловдивчани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР