Разобличителят, чиято жалба предизвика грандиозен политически скандал в САЩ, според

...
Разобличителят, чиято жалба предизвика грандиозен политически скандал в САЩ, според
Коментари Харесай

Агент на ЦРУ подал сигнала срещу Тръмп

Разобличителят, чиято тъжба провокира величествен политически скандал в Съединени американски щати, съгласно която президентът Доналд Тръмп се е опитал да принуди Украйна да стартира следствие против някогашния вицепрезидент Джо Байдън, е сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Информацията оповестява вестник " Ню Йорк таймс ", базирайки се на трима източници.
В един миг сътрудникът е работил в Белия дом и по-късно се е върнал в разследващата организация, съгласно изданието. " Ню Йорк таймс " отбелязва, че не се знае доста за сътрудника.

Адвокатите на разузнавача отхвърлят да потвърдят пред изданието, че работи за Централно разузнавателно управление на САЩ, като предизвестяват, че е рисково да се разкрива обществена информация за него.

Говорител на изпълняващия длъжността шеф на Националното разузнаване Джоузеф Макгуайър разяснява пред вестника, че ще продължат да пазят разобличителя.

Редакцията на " Ню Йорк таймс " отбрани решението на вестника да разгласява информацията.

Сигналът е в главната на процедурата по импийчмънт, оповестена от водача на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да проверява семейство Байдън. В сряда беше оповестена стенограмата от телефонен диалог сред президента на Съединени американски щати и украинския му сътрудник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР