Разнообразна художествена литература получи като дарение затворническото общежитие в с.

...
Разнообразна художествена литература получи като дарение затворническото общежитие в с.
Коментари Харесай

Обогатиха библиотеката на затворническото общежитие в Дебелт

Разнообразна художествена литература получи като подаяние затворническото общежитие в с. Дебелт. За неналичието на задоволително книги лицата, излежаващи присъди в средецкото село, са уведомили заместител регионалния шеф Владимир Крумов. Лишените от независимост са част от екипите, които Областна администрация образува за  почистване на речните корита в региона. 

Книгите, които към този момент са разполагаем в общежитието в Дебелт идват от учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий "  - гр. Карнобат, където има богата библиотека с доста повтарящи се екземпляри, такива, които не са част от наложителната и целесъобразна литература на учениците и няма опция да бъдат съхранявани. Сред тях има и образователни пособия, излезли от настоящата просветителна стратегия, само че информацията в тях може да се употребява. До момента книгите и пособията са били складирани в приземните етажи на учебната постройка, където изискванията не са подобаващи. Тези обстоятелства стигат до Крумов, а от там и до самодейността за подаяние на литературата.

" Когато ми споделиха, че имат потребност от книги, одобрих молбата им доста персонално. Често хората се обръщат към мен с разнообразни претенции, само че досега никой не беше отправял зов точно за повече книги. Скоро по-късно стана ясна и обстановката на учебното заведение в града, където пребивавам - оттова пък са загрижени, че няма по какъв начин да запазят добре огромното количество литература. За книгите споделят, че лекуват и могат да трансформират живота на хора, уповавам се да имат своя позитивен резултат и върху хората в затворническото общежитие " - разяснява зам. регионалният шеф Владимир Крумов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР