Разликата между Васил Терзиев и Ваня Григорова е 4500 гласа.

...
Разликата между Васил Терзиев и Ваня Григорова е 4500 гласа.
Коментари Харесай

„Нови избори в София – 1600 секции с по 2-3 гласа разлика! Президентът да ги насрочи за есента“

„ Разликата сред Васил Терзиев и Ваня Григорова е 4500 гласа. При 1600 секции това са по 2-3 гласа на секция. Ако се установяват нарушавания, които са в посока, че разликата се нулира, тогава съдът може да касира изборите, а президентът да насрочи нови избори за есента. Това се е случвало неведнъж в дребни обитаеми места. Ще бъде позор и безсрамие, в случай че в София се случи такова нещо “.
Това разяснява пред бТВ някогашният ръководител на Съвета на шефовете на „ Информационно обслужване “ проф. Михаил Константинов.
„ Повторното преброяване при огромни избори е призрачен сън, който не би трябвало да се позволява. Всяко второ преброяване носи нов резултат. Третото ще донесе трети. Ако комисията каже, че има груби нарушавания, изборите ще се касират. Тогава ще се повдигне въпросът – какво брои в този момент комисията и специалистите? Те броят бюлетини, които са съхранявани по обезсърчителен ред. Те се съхраняват в мазето. При парцалите на кака Пена. Такива чували са мокри. Текла е вода от горната страна. Яли са ги мишките. Това са никакви документи. Кошмар е. Партиите да си гледат работата по време на изборите “, добави той.
Според Румяна Дечева, някогашен зам.-председател на Обществения съвет към ЦИК, представителите на партиите в секционните изборни комисии би трябвало да пазят волята на гласоподавателите. Според нея доста мъчно ще се преброят всички 1659 протокола.
„ В съвещанието на съда се споделя, че нито една от флашките не е с дипломиран автограф. Аз съм уверена, че флашките не са изчезнали. Ако някой си сложи за цел да ги откри, ще успее. ЦИК и ОИК леко безгрижно гледат на опцията всички документи да бъдат изискани “, добави Дечева. По думите ѝ постоянно е имало потребност от инспекция на вота.
Тя уточни, че с времето синьото мастило, което е единственото позволено за прилагане при гласоподаване с хартиена бюлетина, може да избледнее, а вотът да бъде счетен за нереален. Същото може да важи, в случай че отбелязването на бюлетината с „ Х “ излиза от квадратчето.
„ Трябва да могат да се оспорват изборите. Колкото би трябвало да се брои “, разясни Дечева.
По думите на професора не е казано, че без ръководител не може да работи СОС. „ Едни хора щяха да избавят София, да си нпаравят труда, За първи път виждам такова безсрамие. Никъде по страната няма такова нещо. Хората се събраха и се схванаха. Не би трябвало да има избори. Аз ще се изселя. Това е насмешка “, добави Константинов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР