Разликата между истинската любов и влюбеността е от небето до

...
Разликата между истинската любов и влюбеността е от небето до
Коментари Харесай

Влюбване или любов? Ето по какво ще познаете разликата

Разликата сред същинската обич и влюбеността е от небето до земята. Ето по какъв начин да разберете какво е възприятието, което изпитвате.

Признаците за пристрастеност

Той (или тя) е непрекъснато в мозъка ви, хилите се неуместно и неоснователно на всички в близост и изгаряте от предпочитание да разкажете на целия свят за новата си обич. Всичко това са безспорни признаци за пристрастеност. Характерни за това възприятие са и безапетитието, вътрешното безпокойство и неспокойствие. Освен това влюбените изпитват мъчителен блян, когато възлюбеният (или възлюбената) не е в близост. Виновни за пеперудките в стомаха, естествено,  са хормоните, и по-точно смесицата от серотонин и допамин.

Ако обектът на влюбването е наоколо, влюбените изпитват и физически признаци – сърцето им се разтупква или коленете им омекват. Във етапа на влюбеността обаче множеството скриват доста неща от колегата и не му се доверяват стопроцентово. Също по този начин влюбените не са напълно откровени с обичания (любимата) си. Това е по този начин, тъй като желаят да се показват откъм най-хубавата си страна пред него (нея).

Eто по какво ще разберете дали е същинска обич

След като отмине етапа на пристрастеност, наред с гореспоменатите усеща сътрудниците стартират да се отнасят с все по-голямо доверие един към различен. Между двамата поражда тясна непосредственост и обвързаност. Освен това тези, които същински се обичат, са по-толерантни и почтени във взаимоотношенията си от влюбените. В тази фаза се отделя засилено окситоцин, определян като хормон на прочувственото обвързване. Той укрепва връзката сред сътрудниците, подкрепя взаимното доверие и понижава напрежението и експанзията.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР