Разкриваме ви две тайни на PVC дограмите, които със сигурност

...
Разкриваме ви две тайни на PVC дограмите, които със сигурност
Коментари Харесай

Две тайни на дограмите, които монтажниците не ви казват

Разкриваме ви две секрети на PVC дограмите, които сигурно ще ви бъдат от изгода при започване на зимния сезон. 

Всички прозорци би трябвало да бъдат смазани.

Това може да звучи като нещо елементарно, само че малко хора знаят за него. Ето за какво те избират да извикат сервизен механик или монтажник, когато дръжката или механизма на рамката стартират да скърцат, без да знаят, че сами могат да разрешат този проблем. Най-малко един път годишно би трябвало да смазвате всички движещи се елементи на дограмата благодарение на масло. За задачата използвайте масло за шевни машини. То може да бъде закупено от всеки текстилен магазин. Просто прибавете няколко капки от него върху движещата се част от рамката на прозореца и готово.

Променете настройките на вашата дограма според от сезона.

Важно е да отбележим, че би трябвало да настроите вашата дограма за зимата през есента, а за лятото - напролет. Много елементарно може да извършите това, без да е нужна спомагателна помощ.

Как да променим настройките на PVC дограмата?

Отворете прозорците и намерете заключващия механизъм. За да настроите дограмата за зимата, е належащо да коригирате специфичните болтове (пинове) на ексцентрична позиция. Съществуват разнообразни марки дограми, само че съвсем всяка от тях разполага с овални или кръгли пинове. Те имат отвор на главата, в който може да се побере ключ.
Искате да давате по-малко пари за гориво? Само направете това
Както всеки риболовец или ловджия, няма водач, който няма своята история за това по какъв начин е спестявал гориво с неговата кола. Лошото на тези исто...

Поставете шестограм в отвора. Обикновено този инструмент идва в комплект с оборудването за дограма, само че вие може да го намерите в съвсем всеки магазин за хардуер. След като го завъртите, шифтът ще се реалокира отвън линията по отношение на оста си. Това ще помогне за модифициране на силата, с която се задържа рамката. 

Често при апаратура на дограмата, нейните настройки по дифолт са на случаен режим. За да разберете кой от тях е бил употребен, поставете парче хартия в уплътнението на прозореца. Ако тя излиза прекомерно елементарно, тогава дограмата разполага с летни настройки. Ако е на практика невероятно да я извадите, без да я скъсате, вашата рамка на прозореца е със зимни настройки.



Вие може да извършите това, само че то рано или късно ще завърши с замяна на части от рамката на прозореца. След осъществяване на зимните настройки, натискът върху уплътнението доста се усилва. Ако продължавате да отваряте и затваряте прозореца, до момента в който той е в " зимен режим ", неговото уплътнение ще се износи. И тогава сигурно ще имате потребност от сервизен механик, с цел да го поправи.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР