Разходки под дъжда крият рискове за домашните любимци. До какво

...
Разходки под дъжда крият рискове за домашните любимци. До какво
Коментари Харесай

Внимание: Дъждът е опасен за кучетата. Ето защо

Разходки под дъжда крият опасности за домашните любимци. До какво могат да доведат дългите разходки в есенното време, предизвести президентът на Руската кинологична федерация (RKF) Владимир Голубев.

Според него мокрото и влажно време може да докара простуда на домашния любим, в случай че той няма особено облекло. 

„ Разходките в студено време при дъжд и мощен вятър може да докара до настинки при кучетата. Това важи изключително за декоративни породи, кучета с къси крайници, по -големи домашни любимци и кучета без четина. По-добре е да отмените дълга разходка “, каза Голубев пред РИА Новости.

В същото време не би трябвало изцяло да отказвате да излизате на открито при неприятно време, по-добре е да вършиме къси разходки, означи експертът. Трябва да се върнете вкъщи, в случай че кучето стартира да трепери и да прибира лапи, до момента в който е на открито. На закрито е належащо да измиете лапите на кучето и да го избършете с забрадка, както и да го срешете.

По-рано Голубев разкри пред собствениците на кучетата аргументите за плешивостта на домашните любимци. Според него плешивостта може да бъде породена от подкастряне на кучета " до нула ". Също по този начин експертът предизвести, че прекомерно късата подстрижка може да докара до смяна в цвета на козината или до началото на нейната загуба. Късите прически са противопоказани за кучета с подкосъм, защото могат да нарушат „ естествения механизъм на терморегулация “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР