Разходка из първия европейски град в България - Русе, наричан

...
Разходка из първия европейски град в България - Русе, наричан
Коментари Харесай

Искра Михайлова с план за културното наследство

Разходка из първия европейски град в България - Русе, именуван не инцидентно " Малката Виена ", направиха водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендент за президент на Движение за права и свободи и Искра Михайлова, претендент за вицепрезидент.

Заедно с тях бе и президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. Техен гид стана Ализан Яхова, лидер на листата на Движение за права и свободи в Русе, която им сподели неповторимите остарели здания в центъра на града. Приликите му със актуалната австрийска столица са както географски, по този начин и архитектурни. В началото на 20-ти век и двата града притеглят най-хубавите архитекти, инженери и предприемачи.

Кандидатите на Движение за права и свободи за президент и вицепрезидент минаха по пешеходната улица „ Александровска “, която стартира от площад „ Батенберг “ и стига до градския парк. На всяка крачка те бяха спирани от хората, с цел да дават отговор на въпросите им и да се снимат с тях.

Мустафа Карадайъ, Искра Михайлова и Илхан Кючюк посетиха Пантеона на възрожденците е ситуиран в остарялото гробище на град Русе, в Парка на възрожденците. Поклониха се пред паметника на Свободата - един от знаците на Русе и част от герба на града. Разгледаха постройката на някогашната банка „ Гирдап " и Часовника - обичано място за срещи на няколко генерации русенци.

 Ruse7

 

Карадайъ и Михайлова посетиха още районния исторически музей в града. Това е най-старата постройка в Русе в неокласически жанр и първата административна постройка в България след Освобождението. Построена е за потребностите на Окръжното ръководство през 1882 година по план на арх. Фридрих Грюнангер от Виена. Отидоха и в русенската библиотека „ Любен Каравелов ", която също е едно най-старите духовни средища в България. Някога тя е била предопределена за първата в страната Търговско-индустриална камара, открита през 1919 година

Русе има доста богато културно-историческо завещание. Кметът Пенчо Милков би трябвало да самодеен и да взе участие в огромната европейска самодейност Нов европейски Баухаус. Тя подкрепя консолидираното на културно-историческото завещание в градската среда и дава опция да се вдъхне нов живот на историческите здания, съобщи Искра Михайлова. Тя и Карадайъ обявиха, че опазването и популяризирането на богатото ни културно завещание е една от идеите, които ще пазят. А Искра Михайлова разгласи нова самодейност " Българското културно-наследство - част от европейското културно завещание ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР