Разградският окръжен съд призна за виновен 26-годишния Н.Я. за това,

...
Разградският окръжен съд призна за виновен 26-годишния Н.Я. за това,
Коментари Харесай

Извергът, който изнасили, осакати и запали 17-годишната си братовчедка, отърва най-тежката присъда

Разградският областен съд призна за отговорен 26-годишния Н.Я. за това, че изнасилил своята малолетна братовчедка, предизвикал й голям брой тежки телесни повреди и опитал да я убие като я възпламени. Мъжът е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града като обвинен за три закононарушения, съобщи БЛИЦ.бг.

За първото закононарушение съдът постанови присъда „ пожизнен затвор “, която беше сменена на съображение член 58 от Наказателен кодекс с 23 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване, заради обстоятелството, че подсъдимият е поискал съкратена правосъдна процедура и е признал всички обстоятелства от обвинителния акт.

По второто обвиняване - за обезчестяване на малолетното момиче, той беше наказан на 12 години „ отнемане от независимост “, сменени с 8 години, след редуцирането. По третото обвиняване - за палеж, той получи неоправдателна присъда в размер на 9 години „ отнемане от независимост “, понижена с една трета до 6 години „ отнемане от независимост “.

След кумулирането на наложените санкции, съдът дефинира Н.Я. да търпи най-тежкото от тях, а точно 23 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим. Уважен бе и предявеният цивилен иск от пострадалата на стойност 150 000 лв., като 26-годишният мъж ще би трябвало да заплати и сумата от 14 700 лв. за нанесените материални вреди при осъществения от него палеж.

Престъплението подсъдимият направил на 16 ноември 2021 година. Привечер той отишъл в дома на свои родственици, където живеела потърпевшата малолетна. Целта на визитата му в началото била друга. Но откакто имал къс спор с братовчедка си, той я нападнал.

Ударил я няколко пъти с плесници и юмруци по лицето и врата, заплашил я, че ще я убие и я изнасилил. В опит да прикрие стореното, Н.Я. решил в действителност да убие братовчедка си. Започнал да я души, до момента в който тя изпаднала в безсъзнание, а той решил, че е мъртва. Преди да избяга подсъдимият запалил чаршафите на леглото на момичето и го оставил безпомощно.

Жертвата на 25-годишния тогава мъж била открита от майка си малко по-късно същата вечер в тежко положение. Момичето неотложно било отведено и настанено в болнично заведение със съществени контузии и изгаряния, в безсъзнание, като съществувала действителна заплаха за живота й. Лечението й траяло дълго, а възстановителните процедури и рехабилитация не престават и през днешния ден.

Присъдата на Разградския областен съд предстои на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР