Разградските лъвчета растат бързо и вече са доста трудни за

...
Разградските лъвчета растат бързо и вече са доста трудни за
Коментари Харесай

Разградските лъвчета растат бързо и са "вече трудни за удържане", но все още има опасност за живота им

Разградските лъвчета порастват бързо и към този момент са много сложни за удържане. За момента са нормализирани, само че никога не може да се каже, че са вън от заплаха, поради тежката им предистория. Масуд към момента се храни със сонда, въпреки че вършим непрекъснати опити и с биберон, а Терез се храни устойчиво с биберон, описват от фондация " Дивите животни ", която оказва помощ за спасяването на двете същества.

Лъвчетата бяха изведени от зоопарка в Разград, където се родиха през септември в неприятни условия и без да бъдат закърмени от майка си, заради което са с доста уязвима имунна система. Министерството на околната среда и водите би трябвало да реши ориста им, в случай че те съумеят да превъзмогнат неприятния си старт и да оцелеят.

Лъвчетата са към момента под непрекъснато наблюдаване в софийската ветеринарна клиника " Добро скимване ". " Обгрижването на бебета лъвчета е много трудоемко - един човек неразделно е с тях, а доста други оказват помощ с разнообразни нужди в обгрижването ", описват от фондация " Дивите животни ".

Има проблем обаче със профилираното изсъхнало мляко , което бебетата би трябвало да одобряват. Ветеринарите са решили, че единствено един съответен тип може да понесе на лъвчетата в този миг, само че се е изчерпила наличността му в зоомагазините, с които работят. " Обичайните ни източници на доставка от чужбина сега нямат наличия и сме в невъзможност ", споделят от фондацията.

" Не по-маловажен проблим е, че финансово към този момент изнемогваме, защото млякото е много скъпо, а дребните унищожават по две кутии мляко дневно. Знаете че единствено Вашите дарения ни крепят финансово и такова непостижимо задължение просто ни потъва ", пишат още от фондацията и приканват за поддръжка. Освен финансова тя може да бъде и в случай че искащите открият в зоомагазините към дома си съответния тип изсъхнало мляко за бебета котенца и го изпратят до клиниките на " Добро скимване " в София. Подробности има във " Facebook " страницата на фондацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР