Разговорите за кабинет трябва да са за политики, цели и

...
Разговорите за кабинет трябва да са за политики, цели и
Коментари Харесай

БОМБА! Острие на ГЕРБ удари по масата: Нарушиха се всякакви принципи с това действие в парламента!

„ Разговорите за кабинет би трябвало да са за политики, цели и решения, а не за имена “, съобщи пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

„ Нека да си напомним, че в предходното Народно събрание опозицията нямаше нито една комисия. Това беше нарушение на всевъзможни парламентарни правила. В момента Политическа партия имат своите комисии – единствено би трябвало да ги попълнят. Случва се от време на време някой претендент да не бъде подсилен. Хубаво е да помислят за какво и да помислят да трансформират кандидатурата. Не мога да знам дали е имало кадруване. Говори се, че някой бил чул, някой се обадил на някого. Това малко стои несериозно политически “, съобщи Митов.

По думите му комисиите сега се сформират бързо. „ Мисля, че сега всички си дават сметка, че Народното събрание би трябвало да работи бързо и не би трябвало да губи време в пререкания ”, уточни той. И добави: „ Това не са някакви величествени драми. Има някакви механизми комисиите да проработят до момента в който им се избере ръководител. По-важното е, че последната седмица видяхме, че когато се беседва съществено, държавнически и по политики, както беше с приемането на решението за въвеждане на еврото – Народното събрание може да събира доста сериозен консенсус и да се работи градивно, обикновено и с причини – за и срещу ”.

Той разяснява и възможна коалиция с Политическа партия, с цел да се образува кабинет. „ Разговорите занапред предстоят. От наша страна ще създадем всичко допустимо да водим съществени диалози по политики, на основата на някакви ценностни разбирания, с цел да можем да сложим основата като най-малко на някакъв диалог, а вероятно и на някакво съгласие на ръководство. България има незабавна потребност от държавно управление. Направихме първичен опит, посредством контактната група, да съберем концепциите, които имат партиите по избрани значими за страната и обществото въпроси.

На въпрос има ли ГЕРБ подготвен вид за състава на държавното управление, той акцентира: „ Не. Първо се приказва по политики. По цели. По стратегия и по вероятни решения. Чак по-късно се приказва за персоналния състав. Първо би трябвало да забележим какви са политиките, с цел да решим кой да застане зад тях. Ако партиите се схванат към ценностни разбирания, дефинират ясно проблемите и идентифизират решенията, тогава нещата потеглят. Персоналният състав намира своето решение ”.

Даниел Митов разяснява и с кого може да се коалира партията му. „ Няма по какъв начин да се коалираме с Българска социалистическа партия и „ Възраждане “. „ Възраждане “ желаят да излизаме от Европейски Съюз и НАТО. А с Българска социалистическа партия имаме чисто ценностно разнообразни разбирания по какъв начин се ръководят обществените финанси на страната “.

На въпрос дали ГЕРБ биха се коалирали с Движение за права и свободи Митов акцентира, че в Народното събрание има 7 партии и ще се случва да гласоподават с всяка.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР