Разгорещен дебат се състоя в Стара Загора между Драгомир Стойнев

...
Разгорещен дебат се състоя в Стара Загора между Драгомир Стойнев
Коментари Харесай

Кръстина Таскова от ВОЛЯ надделя в дебат с БСП и ВМРО

Разгорещен спор се състоя в Стара Загора сред Драгомир Стойнев от листата на Българска социалистическа партия, Боян Чуков, някогашен член на Българска социалистическа партия, в този момент претендент от Вътрешна македонска революционна организация, и лидерката на листата  на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ Кръстина Таскова. Единствено тя от тримата е локална кандидатура. Затова откри експозето си с думите, че приветства съперниците си с „ Добре пристигнали ” в града.

Таскова акцентира, че диалогът за развиването на подобен знаков за стопанската система на България град като Стара Загора има два нюанса. От една страна е доста развъртян регион, с ниска безработица, заема трето място по мярка на междинна заплата в страната, както и с един от най-високия Брутният вътрешен продукт на човек. Но от друга –налице е  нарастваща демографска рецесия. Всяка година раждаемостта се стопява с по към 5 %, а броят на дамите в детеродна възраст понижава с над 1000 на година. „ Какъв е изводът? Каквато и стопанска система да развиваме, преди всичко е човешкият фактор. Затова би трябвало да задържим тук младите експерти, да подкрепим майките и фамилиите, с цел да раждат повече деца. Пътищата за това са няколко: Модерни политики за фамилиите – като да вземем за пример безвъзмездни медикаменти за възпитаници до 18г., безвъзмездни униформи и образователни пособия. В тази посока ние от Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ имаме подготвени законопроекти в поддръжка на децата и дамите ”, съобщи Таскова.

Тя акцентира какъв брой е значимо Стара Загора да задържи в тази рецесия положителното равнище на стандарта на живот, само че и че би трябвало да се положат доста старания за привличане на вложители, изключително в IT бранша, с цел да виждат младежите вероятност в региона. „ Какво желае един вложител – по-малко администрация и нулева корупция ”, акцентира Таскова.

Тя сложи и още един доста значим въпрос. „ Пандемията върна доста хора в родината. Знаем ли какъв брой са си пристигнали в Стара Загора, какво ще работят, какви умения имат? Това са напълно нови задания и пред държавните институции на районно равнище, и пред локалните управляващи ”, сподели лидерката на листата на ВОЛЯ и НФСБ. Таскова уточни, че в случай че в акцията претендентите са като пръстите на разперена длан, то след изборите, към този момент като част от новия парламент, всички би трябвало да работят дружно, като един пестник, за ползите на града и региона.

Конкурентите на Кръстина Таскова не можаха да отговорят на въпросите й към тях, което провокира и парещ спор. Представителят на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев призна, че е претендент към този момент за четвърти мандат, само че не отговори за какво партията му не е свършила до момента като е била ръководеща нищо от сегашните им обещания. Тя нападна и претендента от Вътрешна македонска революционна организация с въпроса кое наложи да харчат над три милиарда лв. от джоба на българските данъкоплатци за самолети на чертеж, вместо тази голяма сума да се влага в по-добро опазване на здравето и обучение. Чуков също не можа да изясни това решение.

Таскова прикани всички старозагорци да видят разликата сред Патриотичната коалиция и останалите и да се доверят на хора, които не са ги подвеждали с празни обещания.

Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ е с номер 24 в бюлетината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР