Раздялата със Стефан Янев е неизбежна, защото явно има напрежение

...
Раздялата със Стефан Янев е неизбежна, защото явно има напрежение
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов: Раздялата със Стефан Янев е неизбежна

" Раздялата със Стефан Янев е неизбежна, тъй като очевидно има напрежение сред премиера и министъра на защитата. В интерес на работата на държавното управление би трябвало да има нов министър на защитата . Стефан Янев свърши доста работа в временен интервал, когато стартира разграждане на порочния модел на остарялото ръководство. Видя се, че прехвърчат искри още първоначално и явно в този момент напрежението е ескалирало ". 

Това сподели пред БНР доцент Иво Инджов, учител във ВТУ. 

" Когато би трябвало да вземеш ясна позиция, това става първо вербално. Езикът образува показа, стимулира към дейности.  Да кажеш на война суховато, че е интервенция, може би е целесъобразно от позиция на военнотехническата терминология, само че не и от позиция на вдишване на политическа отговорност ". 

В предаването " 12+3 " доцент Инджов добави: 

" България ще бъде самодейна като член на НАТО. Може би ще има повече представители на задгранични армии в границите на НАТО, които да участват в България. Това е изцяло допустимо.  България няма да се трансформира в антируски ястреб в НАТО, въпреки че ще се следва сегашната линия , декларирана от Кирил Петков, за доста по-ясно артикулиране на българската позиция в НАТО по отношение на експанзията в Украйна ". 

Интервюто с Иво Инджов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР