Разделението сред земеделците не е станало без активното участие на

...
Разделението сред земеделците не е станало без активното участие на
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: Властта има пръст в разцеплението сред земеделците

Разделението измежду земеделците не е станало без дейното присъединяване на властта. Това съобщи пред БНР някогашният министър на земеделието Мирослав Найденов.

Според него това, което направиха сегашните ръководещи, не е съумял да направи никой преди тях. Могат да патентоват това ноу хау - да разделят бранша. Той в никакъв случай не е бил по този начин разграничен, разясни Найденов.

По думите му огромна част от протестиращите не са били поканени на договарянията . Не беше регистрирано тяхното мнение и се стигна до обстановката да бъдат разграничени не на две, а на три, означи някогашният министър.

Ако нещата продължат, могат да се нароят като кошер. Възможно е по този начин да се сепарират секторите в земеделието и настояванията им, че да не се стигне до на никое място, счита Найденов.

Той изрази подозрение дали има единодушие в сглобката във връзка с този меморандум и дали това разделяне на бранша не е подбудено от разнобой в нея във връзка с ограниченията.

Найденов е безапелационен, че мнението на протестиращите би трябвало да бъде чуто . Според него настояванията на земеделците ще бъдат задоволени, въпреки и не изцяло. Той добави, че едни пари ще отидат за следващ път в бранша, без да доведат до добавена стойност, в случай че не бъдат облечени в законодателни промени.

Припомняме, че част от протестиращите произодители. Други земеделци обаче.
 Кирил Вътев: Земеделието не се подрежда с викове
Кирил Вътев: Земеделието не се подрежда с викове

Държавата би трябвало да основава условия, останалото е предприемаческа инициатива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР