Разделението, което в момента наблюдаваме в българското общество не е

...
Разделението, което в момента наблюдаваме в българското общество не е
Коментари Харесай

Георги Вулджев: Разделението, което в момента наблюдаваме в обществото. не е заради някакъв здравен казус

" Разделението, което сега следим в българското общество не е поради някакъв здравен проблем. Какъвто и да е съответният предтекст, това е разделяне на напълно класова основа. И скритата функционалност на ограниченията е да наложи властта на една класа над друга.

Какво мислите ще забележим, в случай че се направи социология на това какъв е демографския профил на 20%-те % имунизирани и на 80%-те % неимунизирани? Има ли потребност от социология даже, с цел да ни уточни очевидното?
 Здравният министър: Не си даваме сметка какво ни чака, зеленият документ важи до момента в който не кажем друго Здравният министър: Не си даваме сметка какво ни чака, зеленият документ важи до момента в който не кажем друго
Почти 10 е сериозността на ситуацията по десетобалната система. Народът ни е изправен пред голямо тестване. Повечето хора не си дава...

Ваксинираните са бели, високообразовани, експерти с приходи над междинните, живеещи в огромните градове и по-конкретно в по-скъпите квартали на огромните градове, работещи евентуално в бранша на услугите (особено ИТ). По-високата междинна и висша класа. Буржоазия, която е доста политически дейна - това са хората, които взимат главно присъединяване в политическия развой и гласоподават постоянно ", във Facebook.

" Неваксинираните са по-ниско образовани, с по-ниски приходи, живеещи или в по-малки градове и села или в по-евтините квартали на огромните, работещи по-непрестижни специалности, с по-голяма неустойчивост в трудовия живот. В тази доста огромна група (80% от населнието), несъмнено влизат и ромите. Тази част от популацията е по-политически неангажирана, гласоподава нередовно.

Тези неща са явни. Самите 20% имунизирани точно по тази разграничителна линия нападат 80-те. Те са елементарни, необразовани, " ганьовци ". Разбира се, има изключения и от двете страни, само че като цяло, съвсем всички от по-висшата класа са имунизирани, и съвсем всички от по-нисшата не са. От самото начало има ясно разделяне на класова основа във връзка с имунизациите и изключително избора дали да се ваксинираш.

Именно в подтекста на това класово разделяне, съответно по проблема с имунизациите, " Зеленият документ " е друг вид ограничаваща мярка от локдауните, които се постановяваха преди. Тогава нямаше експлицитно разделяне сред първа и второкласен жители. Сега такова има и то някак си съвсем напълно съответствува с разграничителната линия сред политически дейната буржоазия (първа категория) и всички останали (втора категория).
 Ресторантьорите няма да могат да повярват на документите на клиентите Ресторантьорите няма да могат да повярват на документите на клиентите
Зеленият документ е хубаво нещо, само че по този начин не става. Тази позиция изрази в утринния блок на Българска национална телевизия Красимир Иванчев, ръководител на Русен...

Самата идея, че свободата може да се опредмети, " комодифицира " един тип (ако ще реферираме към Маркс) от страната под формата на някакъв документ е дистопична и инстинктивно плашеща за всеки човек. Дистопичните нотки не могат да бъдат пренебрегнати. Различни степени на сходно опредметяване постоянно има (под формата на персонални карти, паспорти и сходни документи), само че тя е частична и по-важното е, че не визира нещо толкоз битово като това къде мога да се придвижвам в границите на страната, града, даже квартала и (за Бога!) улицата на която пребивавам. Дали мога да навестявам заведения за хранене, театри, нехранителни магазини и така нататък

И по този начин, в случай че искаш да не си " втора " категория човек, би трябвало да се подчиниш на буржоазията, да се откажеш от свободата си на персонален избор и да се ваксинираш. Както тя се пробва да ти заповядва през цялото време. Тогава ще си награден със опредметения израз на твоите права, които страната на " първата " категория хора преди този момент ти е лишила.

Да, на пръв взор всичко това сякаш е за " положителното и здравето на население " и на самите неимунизирани. Но коя ли принуда не се е представяла като метод да се " помогне " и " цивилизова " някой " елементарен " народ от класа, която вижда себе си като " по-просветена "? Репресиите против неимунизираното простолюдие се поддържат толкоз въодушевено от представителите на буржоазията, тъй като това е метод простолюдието да се научи да си знае мястото. Да осъзнае, че то е под тях в йерархията на обществото и би трябвало да им се подчинява. Това е класово принуждение през държавния уред. Всеки от неимунизираните инстинктивно осъзнава това. И точно по тази причина реакцията към " Зелените документи " е толкоз гневна. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР