Раздаването на Благодатния огън, съхраняван от миналата година, започна в

...
Раздаването на Благодатния огън, съхраняван от миналата година, започна в
Коментари Харесай

Благодатният огън тръгна из България, пресният е от Румъния

Раздаването на Благодатния огън, съхраняван от предходната година, стартира в София. Тази година това става в Синодалния параклис " Св. цар Борис-Михаил ".

Свещенослужителите, получили Благодатния огън, ще го занесат в своите епархии, с цел да бъде донесен на вечерните богослужения на Велика събота, след които ще бъде известено Христовото Възкресение в среднощ.

Сред първите, които пристигнаха да вземат от Благодатния огън, бе иподякон Димитър от храма " Въздвижение на Светия Кръст Господен " в София. Усещането е неописуемо, няма аналог, няма съпоставяне, то е неземно, сподели той, откакто получи Благодатния огън.

Това не е елементарен пламък. Съприкосновението с тези измерения кара човек да го полазят тръпки, уточни още иподяконът.

Тази година Светият синод на Българската православна черква - Българска патриаршия реши да не изпраща делегация за Благодатния огън до Светия град Йерусалим поради неподходящи условия.

Благодатният огън от Йерусалим обаче ще дойде довечера в Русе от румънския град Гюргево, оповестиха от Русенската митрополия.

Свещеници ще пътуват довечера до Гюргево, а от там те ще вземат парченце от огъня, дошъл от летището в Букурещ от Йерусалим.

В региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе Благодатният огън ще бъде посрещнат от свещеници от другите краища на Русенската епархия, както и от Силистра и Варна. " По традиция Русенската митрополия взима Благодатния огън от Гюргево, а повода е близостта ", обясниха от митрополията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР