Разчистването на пораженията след наводненията в село Слатина са на

...
Разчистването на пораженията след наводненията в село Слатина са на
Коментари Харесай

Разчистват наводненото село Слатина до два дни. Настаняват пострадалите семейства във фургони

Разчистването на провалите след наводненията в село Слатина са на финалната права. В обитаемото място няма неизчистени частни домове, единствено три публични здания се нуждаят от спомагателна работа, изясни на брифинг пред медиите регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев.

Надеждите са, че два – три дни село Слатина ще бъде дефинитивно разчистено.

„ Ние разчистихме инфраструктурата, улиците главно, с цел да можем да стигнем до домовете на хората. Целта на нашите старания във вчерашния, днешния и в идващите дни, е точно домовете и дворовете. За задачата ни е нужна по-малка техника „ Бобкат ” и такава към този момент са пристигнали ”, изясни регионалният шеф на Пловдив.

В Слатина, Каравелово и Богдан работеха към 450 военни, а през днешния ден в Каравелово има 200 доброволци – главно от държавна и общинска администрация, без такива, които идват независимо.

В село Богдан също има към 200 индивида такива доброволци, които са най-много от президентската администрация, от регионалните управи в Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, София – област.

Също по този начин в село Богдан през днешния ден има 100 индивида безработни, които работят по стратегия на Агенцията по претовареност.

„ Очакваме, че в събота и неделя ще има на терен по към 1000 доброволци. Искам да благодаря и на Националното съдружие на Студентските препоръки, които през днешния ден се включват с един непретенциозен брой доброволци, към 20, само че на следващия ден над 200 индивида студенти ще бъдат тук ”, съобщи благодарности регионалният шеф.

Той заяви, че в трите села има ток на 100 % без уличното осветяване. Водоснабдяване има на 50%. Трите лекарски кабинета в селата работят.

„ Екипите на БЧК за психическа поддръжка на потърпевшите в тези тежки за тях моменти, към този момент е на разположение ”, безапелационен е Стоев.

В понеделник 378 фамилии ще получат помощ в размер на 375 лв..   Селата са изцяло дезинфекцирани – улици, дворове, къщи. Няма потребност от тежката техника към този момент. Такава работи в речните корита.

Доброволците ще работят главно в Каравелово и Богдан. Има поръчка за 22 фургона, в които да бъдат настанени останалите без домове фамилии.

„ Има сделка с военния министър като през днешния ден разбрахме окончателната численост. Другата седмица ще подготвим фургоните и до 10 дни ще бъдат доставени в селата ”.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов увери, че се води цялостна отчетност до последната стотинка, филия и консерва. И прикани всички, които подаряват, да се координират с Общинския спешен щаб, с цел да няма повтаряне.

10 милиона лв. е превела страната на Карлово, част от парите ще отидат на към този момент похрачени действия, а другите за 11 моста и улици.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР