Разбраха ли се ГЕРБ и Промяната? Въпросът висеше няколко часа

...
Разбраха ли се ГЕРБ и Промяната? Въпросът висеше няколко часа
Коментари Харесай

След спешна среща! Разбраха ли се ГЕРБ и Промяната

Разбраха ли се ГЕРБ и " Промяната "? Въпросът висеше няколко часа в Народното събрание, до момента в който делегации на двете най-големи сили в Народното събрание разговаряха след днешния провал на същинската пленарна работа. Залата още веднъж зацикли върху избора на ръководител на Народното събрание, както се случи и при старта на предишния парламент. ГЕРБ още веднъж предложи Росен Желязков, той още веднъж събра единствено 798 гласа.

Асен Василев предложи ГЕРБ и ПП-ДБ да излъчат ръководител на Народно събрание на ротация през два месеца, Борисов отговори с офертата служебният кабинет да стане постоянен и всички постове в страната да са на ротация.
-->
Няма дефинитивно решение за ръководителя на Народното събрание. Много по-добре е да се взема комплексното решение за това каква ще бъде законодателната самодейност на Народното събрание и това да е обвързано с избора на ръководителя на Народното събрание, разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след среща с ПП-ДБ.

Тя посочи, че се водят диалози освен за първия измежду равни, само че и за всички бъдещи законодателни начинания.

" Считаме, че диалогът би трябвало да бъде не във връзка с личността и от коя парламентарна група ще бъде, а и за вероятните решения. Всички през днешния ден обявихме, че е значимо да търсим разговор и единодушие поради България и считам, че този диалог повече от 2 часа е стъпка в тази посока ", означи Атанасова.

„ В идващите дни ще предизвикваме работни групи, които да търсят консенсус за законодателните начинания - еврозона, Шенген, правосъдна промяна, цените, инфлацията ”, добави тя, като посочи, че диалозите са минали на добър звук.

" Основното нещо, за което говорихме, е, че с цел да може Народно събрание да си свърши работата, би трябвало да има ясни законодателни цели. Предложението, което направихме, не беше отхвърлено, само че няма и по какъв начин да бъде признато, без да има ясни законодателни цели. Законодателните промени са ясно обрисувани от наша позиция, те бяха в речта на господин Петков ", съобщи от своя страна съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

Кирил Петков посочи, че законите, които са нужни, са свързани със Шенген, еврозоната, Плана за възобновяване и резистентност и правосъдната промяна.

От Политическа партия считат, че би трябвало да се гласоподава бюджет допустимо най-бързо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР