Разболелите се от COVID-19 го изкарват по-леко, ако са носили

...
Разболелите се от COVID-19 го изкарват по-леко, ако са носили
Коментари Харесай

Как маската помага на болните от COVID-19

Разболелите се от COVID-19 го изкарват по-леко, в случай че са носили маски когато са се заразили. Това съобщи ТАСС, като се базира на испански специалист, представен от организация ЕФЕ.

Висенте Сориано, шеф на Медицинския център към Международния университет в Риоха, е управлявал проучване, в хода на което е събрана информация за епидемиологични огнища в Мадрид по време на първата вълна на коронавирусната пандемия.

Експертът разяснява, че изследването е съумяло да " съпостави равнището на предаване на болестта и нуждата от хоспитализация ". При разбор на огнище в къща, населявана от монахини, са се заразили 21 от 25 души. Въпреки обстоятелството, че към половината от жителите са били на възраст над 65 години, при никой от тях не се е наложила хоспитализация.

Друго огнище се е разразило след среща на група от 10 души, които са прекарали три часа дружно на закрито, без да носят маски или да стоят на разстояние. В резултат на това всички са се заразили с ковид, като при четирима от тях се е наложила хоспитализация.

По мнение на Сориано носенето на маски оказва помощ да се понижи рискът от зараза и в случай че това се случи, формите на болестта протичат по-леко, защото концентрацията на вируса, която оказва резултат, е по-ниска. С други думи, потреблението на маска " може да ваксинира против тежки форми на COVID-19 ", смята специалистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР