Разбира се, че въпросът за българското гражданство и законът за

...
Разбира се, че въпросът за българското гражданство и законът за
Коментари Харесай

Цецка Цачева: За 2017 г. сме проверили над 5 000 съмнителни удостоверения за произход

Разбира се, че въпросът за българското поданство и законът за придобиването му са стояли в дневния ред на Народното събрание и се е търсило решение. Проблемите мога да ги разделя на две елементи - от една страна заварен досъдебно произвеждане към някогашната шефка на организацията Катя Матева, от другата страна и насъбрани преписки. Това съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Аз подписах заповедта за уволняване на Катя Матева. Тя не е уволнена поради това, че е подавала сигнали. Аз съм осведомена, че е имало сигнали от нейна страна. Тя е уволнена поради няколко неща. Получих сигнал от ДАНС, че тя е с отнети права. От антикорупционната организация ме уведомиха, че против нея има досъдебно произвеждане. Това ме подтикна да я освободя. Тя апелира заповедта за дисциплинарно уволняване ", показа тя.

" Удостоверението за български генезис се издава от Агенцията на българите в чужбина. Само за 2017 година при всяко едно такова уверение, за което имало подозрение, са се правили спомагателни планове и броят им е над 5 000. Това се дължи на насъбрани преписки ", добави още Цачева.

" Не мога да кажа дали следите в следствието водят към Вътрешна македонска революционна организация, не съм проверяващ и не знам. До мен няма подобен изпратен сигнал ", изясни Цачева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР