Разбихме най-голямата организирана престъпна група за телефонни измами, каза Иван

...
Разбихме най-голямата организирана престъпна група за телефонни измами, каза Иван
Коментари Харесай

Удариха главата на ало мафията, над 30 в ареста

Разбихме най-голямата проведена незаконна група за телефонни измами, сподели Иван Гешев

Най-голямата проведена незаконна група за телефонни измами, ужилила хора с над 2 милиона лв., бе разрушена през днешния ден при взаимна интервенция на българските и румънските управляващи, заяви на брифинг в Горна Оряховица заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Над 30 души арестувани.

Организаторът на групата и още 27 участници в нея, са закопчани в Румъния. Още петима  са задържани в горнооряховския квартал “Калтинец “ при взаимната интервенция на българска и румънската профилирани прокуратури, сподели още Гешев.

" Става въпрос за една от най-големите, може би, най-голямата проведена незаконна група, занимаваща се с по този начин наречените " ало измами ". Сумите са към два милиона лв.. В Румъния са конфискувани стотици локални карти и ваучери ", изясни зам.-главният прокурор.

Организаторът на групата е от горнооряховския квартал „ Калтинец “.

От ранни зори през днешния ден полицията и жандармерията блокираха ромския квартал „ Калтинец “ в Горна Оряховица. Претърсени бяха близо 15 първокласни парцела. Иззети са шест лимузини.

" Аз най-малко не си припомням да е имало такава интервенция по мащаб в нашата страна. В днешната интервенция вземат участие над 150 чиновници ", сподели
основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Разследването е почнало през 2017 година. В момента арестуваните се разпитват, с цел да се откри точната роля в бандата на всеки един от тях. В взаимозависимост от това и събраните доказателства прокуратурата ще реши на какъв брой от тях ще бъдат повдигнати обвинявания и защо.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР