Разбиха суперкартел за наркотици, контролирал около една трета от търговията

...
Разбиха суперкартел за наркотици, контролирал около една трета от търговията
Коментари Харесай

Разбиха суперкартел за търговия с кокаин в Европа

Разбиха " суперкартел " за опиати, направлявал към една трета от търговията с кокаин в Европа, оповестява " Асошиейтед прес ".

В огромната акция са взели участие правоприлагащите органи на шест разнообразни страни.

По данни на Европол по време на следствието са задържани 49 обвинени, като последната серия от акции в Европа и Обединените арабски емирства е е провела сред 8 и 19 ноември.

Полицейската организация прецизира, че интервенцията с кодово име " Пустинна светлина " (Desert Light) e била ориентирана както към " командния и надзорен център, по този начин и към логистичната инфраструктура за трафик на опиати в Европа ".

Съобщава се, че с поддръжката на Европол над 30 тона опиати са били конфискувани при следствията, извършени в Испания, Франция, Белгия, Нидерландия и ОАЕ. Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати също е изиграла роля за разбиването на картела, който е правил и пране на пари.
 Разбиха най-голямата
Разбиха най-голямата " наркобанка " в Европа

Групата е изпирала по към 300 млн. евро годишно

Мащабът на вноса на кокаин в Европа под контрола и командването на обвинените е голям, означават от Европол и допълват, че обвинените са употребявали криптирани връзки, с цел да провеждат доставките на опиати.

Нидерландия е страната, в която са осъществени множеството от арестите - 14 обвинени са били задържани през 2021 година

По данни на Европол шест " високопоставени цели " са задържани в Дубай.

Рекордни количества кокаин се задържат в Европа. Наличността му на континента в никакъв случай не е била по-висока, като дрогата е с извънредно висока непорочност и се пласира на ниски цени.

Повече от 214 тона кокаин са били иззети в района през 2020 година , което е с 6% повече по отношение на миналата година. Експерти от Европейския център за мониторинг на опиатите и наркоманиите пресмятат, че това количество може да доближи 300 тона през актуалната година.
 Белгия арестува 9 души и задържа 115 кг кокаин
Белгия арестува 9 души и задържа 115 кг кокаин

Арести в Белгия, Холандия, Люксембург и Сърбия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР