Райската ябълка е екзотичен плод, който не всеки познава и

...
Райската ябълка е екзотичен плод, който не всеки познава и
Коментари Харесай

Райска ябълка – силен антиоксидант


Райската ябълка е другоземен плод, който не всеки познава и употребява. Освен цитрусите, той също е доста потребен за здравето ни през зимата. По форма наподобява на домат, само че е с кондензиран оранжев цвят и характерен усет. Препоръчително е да го консумираме свеж, в сравнение с под формата на сладко или сладкиши.

Плодът е богат на витамините А, С, Е, В6, както и диетични фибри, манган, мед, магнезий , калий и фосфор. Също по този начин съдържа органични съединения, които включват катехини, галокатехин, бетулинова киселина и разнообразни каротеноиди , които попадат в комплекса от витамини. Именно на тези субстанции се дължи дългият лист от изгоди на райската ябълка. Ето най-големите:

Укрепва имунитета

Райските ябълки оказват помощ за повишение на имунитета заради съществуването на витамин С . Те са от плодовете, в които има най-високо наличие на аскорбинова киселина. В една райска ябълка има към 80% от целесъобразния дневен банкет на витамин С. Той подтиква имунната система и усилва производството на бели кръвни тела, които са главните „ пазители “ на тялото от

вирусни и гъбични инфекции, непознати тела и отрови.

Подобрява храносмилането

Подобно на множеството плодове, райските ябълки също съдържат потребни нишки. В една райска ябълка има 20% от целесъобразния дневен банкет на фибри. Те оказват помощ на тялото да обработва храната по-лесно, подтикват перосталтиката, усилват секрецията на стомашните сокове, облекчават

признаците на запек и диария. Също по този начин плодът се предлага на хора, спазващи диети, тъй като защищава от усвояването на липиди, което може да докара до затлъстяване.

Предотвратява стареене на кожата

Витамин А, бета-каротин, лутеин, ликопен и криптоксантин са най-силно функциониращите антиоксиданти в организма, които понижават оксидативния стрес и предотвратят признаци на прибързано стареене, като бръчки , възрастови петна, отмалялост, уязвимост в мускулите и редица други положения.

Подобрява

зрението


Някои съединения в узрелите божествен ябълки са доста потребни за нашите очи. Например зеаксантининът – един от двата каротеноиди, съдържащи се в ретината. Той поддържа здравето на очите с помощта на своите антиоксидантни свойства. Изследвания демонстрират, че това съединяване понижава дегенерацията на макулата, катаракта и нощната слепота.

Контролира кръвното налягане

Калият е различен минерал, който се намира в огромни количества в узрелия другоземен плод. Той намалява кръвното налягане,увеличава притока на кръв към разнообразни елементи на тялото. Ниското кръвно налягане също понижава натоварването на сърдечно съдовата система и предотвратява появяването на разнообразни сърдечни болести. В райските ябълки има разнообразни органични съединения, които в допълнение намаляват кръвното налягане, което ги прави доста потребни за здравето на сърцето.

Свързани публикации.. Райска ябълка – бедна на калории, богата на витамини 0 Фурми - не елементарен плод, а суперхрана 0 Помело – за по-силна имунна система 1

Подобрява метаболизма

Райските ябълки съдържат детайли от комплекса от витамини като пиридоксин, фолиева киселина и тиамин, които са съществени за разнообразни ензимни процеси и метаболитни функционалности в тялото. Те усъвършенстват метаболизма на тялото, покачват силата ми и усъвършенстват храносмилането .

Предотвратява на рака

Вкусният плод е цялостен с антиоксиданти , които са противоракови сътрудници и могат да подобрят способността на организма да се бори със свободните радикали и да го защищити от доста болести. Свободните радикали са страничните артикули на клетъчния метаболизъм, които могат да увредят здравите кафези в ракови. Високите равнища на витамин С и А, както и фенолни съединения като катехини и галокатехини в райските ябълки, са директно свързани с предотвратяването на разнообразни типове рак.

Райската ябълка съдържа бетулинова киселина , която е потвърдено антитуморно съединяване.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР