Районният съд в София отмени паричната гаранция на Симона Цанкова,

...
Районният съд в София отмени паричната гаранция на Симона Цанкова,
Коментари Харесай

Отмениха гаранцията на Симона от джипа убиец на Милен

Районният съд в София анулира паричната гаранция на Симона Цанкова, която пътуваше в джипа с Кристиан Иванов, задържан за злополуката, при която почина Милен Цветков. Това съобщи bTV.

На 21 април тя и още един сателит в автомобила - Георги Иванов, бяха упрекнати от Софийската районна прокуратурата, че не са съдействали на разследването на случая. Впоследствие и двамата са дали показания. Те потвърдили, че Кристиан е бил зад кормилото на джипа, блъснал колата на журналиста.

Симона и Георги бяха пуснати от ареста срещу парична гаранция от по 10 000 лв., която апелираха. За Иванов, който е наследник на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, мярката за неотклонение остава в действие, защото жалбата на юристите му не е подадена в период. В жалбата пред съда, юристът на мъжа е показал, че страда от съществени здравословни проблеми, в това число израстък на епифизата в мозъка, и под паника офанзиви, като в резултат на преживения стрес от злополуката, бил в съвсем несъответстващо положение. Според съда жалбата на юриста е просрочена и ще бъде оставена без разглеждане, като процесуално неприемлива.

Според арбитър Николай Урумов, откакто Цанкова е заявила, че има връзки с Кристиан, тя попада в кръга лица, които имат право да откажат да дават показания. Затова обвиняването против нея, съгласно съда, не е съставомерно.

Според съда по-важно значение има събитието, че доколкото пред проверяващите органи Цанкова не е декларирала никакви условия, то даже да се одобри, че тя не се намира във фактическо общуване с Кристиан, още веднъж не е налице осъществено закононарушение.

Журналистът Милен Цветков издъхна при злополука, станала в столицата точно на Великден. Смъртоносният случай бе породен от 22-годишния Кристиан Николов, който с джипа си удари колата на Цветков, изчакваща на червен светофар на кръстовището на бул. „ Черни връх “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР