Районните кметове да затегнат противоепидемичните мерки – с тази препоръка

...
Районните кметове да затегнат противоепидемичните мерки – с тази препоръка
Коментари Харесай

Пловдивчани искат затягане на мерки срещу COVID-19

Районните кметове да затегнат противоепидемичните ограничения – с тази рекомендация към локалните шефове се обръща Кир Петров, който изпрати яростно писмо до екипа на „ Марица”.

Ето какво написа нашият четец:

„ Изключително съм засегнат от държанието на администрацията в гр.Пловдив!

Тези дни ми се наложи да посетя няколко района- Централен, Източен, както и община Родопи! Въпреки заповедта на държавното управление, районните администрации работят на 100 %! Защо не се пазят тези хора! Защо не се съблюдава тази заповед от районните администрации, а се чака да се съблюдава от бизнеса!

Аз също имам администрация, която съм понижил на половина!

Отивам по работа в някоя община и виждам, че там има доста хора, никой от тях не работи отдалечено,защо аз да съблюдавам тази наредба тогава! Пазя чиновниците си и внезапно се подреждам в кметството с още 10 гишета,които работят, кихат и кашлят в лицето ми”.

Помолен за отговор на нашия четец, кметовете на регионите „ Централен” и „ Източен” обясниха, че съгласно наредбите на здравното министерство отдалечена работа се вкарва при опция, т.е. има целесъобразен темперамент.

„ Смело мога да настоявам, че средата при нас е изцяло безвредна. Част от чиновниците са в отпуск, други са преболедували и имат антитела, трети са имунизирани. А когато приказваме за отдалечена работа, би трябвало да имаме поради, че надалеч не всички действия и услуги могат да се правят дистанционно”, разяснява кметът на „ Централен” Георги Стаменов.

Иван Стоянов, кмет регион „ Източен”, изясни, че сега не се постанова прекосяването на част от личния състав на отдалечена работа. „ За този режим ще мислим, когато свършат отпуските. Но в нашето кметство над 80 на 100 от чиновниците са имунизирани, останалите са преболедували GOVID -19”, сподели Стоянов.

Същите причини посочи и кметът на регион „ Южен” Костадин Язов, като подсети, че рекомендацията на Министерство на здравеопазването е на отдалечена работа се минава при опция.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР